ABOUT ME

‘Dat meisje’ ben ik. Ise. Negentien jaar oud en al negen jaar ‘ziek’. Ik kreeg namelijk op mijn 10e allemaal vage klachten en na een hels medisch traject van 4/5 jaar resulteerde dat in de diagnose fibromyalgie.

Toen had ik al twee periodes van 8 weken alleen nog maar in bed liggen achter de rug. Omdat niemand wist wat met mijn klachten aan te moeten kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht en ging ik steeds minder dingen doen, door die verschrikkelijke pijn en vermoeidheid. Totdat ik helemaal niets meer deed.

Maar dat hielp natuurlijk ook niet, want de pijn en vermoeidheid bleef. Het werd zelfs nog erger. Mijn redding was toen een revalidatie in Nijmegen. In 6 weken ging kreeg ik weer een beetje basisconditie en een dagelijks leven terug. Door alles stapje voor stapje op te bouwen. Van 2 minuten lopen naar 20 minuten lopen, ik noem maar iets.

Daarna stond ik er natuurlijk weer zelf voor. Ik ging verder met opbouwen, af en toe met hulp van de fysiotherapeut. Toen ik weer naar school kon, naar dansles ging en weer wat leuke dingen met vriendinnetjes kon doen leek mijn doel bereikt te zijn. Het ging goed met me. Ondanks de fibromyalgie kon ik een ‘normaal’ leven leiden.

Totdat de perfectionist in mij naar boven kwam. Tevreden? Ja, absoluut. Maar toch altijd meer willen! Van een kwartiertje dansen na de revalidatie ging ik naar een hele dansles per week, naar een wedstrijdteam, naar af en toe optredens en wedstrijden dansen. En daar sta ik dan nu, zeker twee keer per week te dansen. Anderhalf uur.

Die tweede keer per week komt omdat ik drie jaar geleden besloot datgene te gaan doen waar ik eigenlijk tien jaar eerder al mee had willen beginnen; klassiek ballet. Na kleuterballet ben ik op mijn 6e op streetdance gegaan, want dat was natuurlijk veel cooler. Toen ik later modern of jazz erbij wou gaan doen kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan, was ik maar onder ballet gebleven, dan had ik nu die basis gehad!

Ik besloot gewoon eens een lesje mee te gaan doen. En misschien een jaartje te blijven, dan zou ik vast wel door kunnen naar modern. Nooit verwacht dat ik het ook zo leuk zou gaan vinden, want deze zomer sluit ik mijn derde seizoen al af! En modern? Dat kan altijd nog ;)

Naast dansen hou ik ook van gezelligheid met vriendinnen, uitgaan en zoveel mogelijk van de wereld zien. Dat laatste zorgde ervoor dat ik besloot na mijn HAVO diploma een tussenjaar te nemen. Het perfecte moment om de Nederlandse winter (want dan zijn mijn klachten erger) over te slaan in een warm land. Voor een aantal maanden in een andere cultuur gaan leven, dat was mijn plan. Uiteindelijk kwam ik terecht in Uganda. Want dan kon ik ondertussen ook nog wat goeds doen, vrijwilligerswerk op twee lokale projecten. Dat waren de vier mooiste en leerzaamste maanden van mijn leven. Ik ben stiekem wel een klein beetje verliefd geworden. Op het land dan hé..

Volgend schooljaar hoop ik te gaan beginnen op het HBO. Ik heb op de middelbare school altijd halve schooldagen gehad en het examenjaar in twee delen gedaan, dus een voltijd studie is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Maar hey, ik had ook nooit gedacht ballet te kunnen en zo lang vrijwilligerswerk te kunnen doen. Dus ook dit gaan we gewoon proberen!

Want datgene wat ik het liefst doe (naast dansen he he) is anderen helpen. Daar ben ik deze blog onder andere voor gestart, en ‘later als ik groot ben’ hoop ik mijn centjes te kunnen verdienen als fysiotherapeut.

Goh, ik denk dat je het belangrijkste nu wel weet!

Voor meer kan je me natuurlijk altijd volgen op twitter & instagram, of me even een mailtje sturen.

Liefs, Ise

Advertenties

2 gedachtes over “ABOUT ME

  1. Hoi Ise!

    Ik ben benieuwd naar je blog! Ik ga je verhalen lezen en volg je inmiddels via instagram. Fysio is een mooi beroep en volgens mij gaat dat helemaal goedkomen met jou! Van wat ik lees ben je hartstikke sterk. Fibromyalgie is een vervelende rotziekte. Maar het moet je niet beletten te zijn wie je wil zijn.

    Liefs,

    Alexa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.