Een leuker leven met fibromyalgie – Ebook

In mijn laatste blog over ‘een andere kijk op chronische pijn‘ schreef ik al over wat belangrijk is bij een leuk leven met een chronische aandoening. Dat is niet gebaseerd op het hebben van zo min mogelijk klachten, maar juist op je manier van denken en positieve benadering van het leven.

Vandaag gaan we daar nog even op door! Nathalie van Fibromyalgie Blog schreef een E-book: 20 stappen naar een leuker leven met fibromyalgie. Ik vind dat een héle goede zet van haar, waarom lees je hieronder.

Het E-book van Nathalie is geschreven vanuit een positieve benadering en dat is naar mijn idee echt het aller belangrijkste wat er is. Het eerste hoofdstuk begint ze al perfect: ‘Je hebt fibromyalgie, je bent het niet’. Deze slachtofferrol herken ik zelf ook maar al te goed, maar inmiddels weten we beide dat je hier niets beter van wordt.

In de andere hoofdstukken worden de meest voorkomende problemen bij chronische ziekte besproken. Denk aan onbegrip, hulp vragen, luisteren naar je lichaam, plannen maken etc. Allemaal erg praktisch!

Ik denk dan ook dat dit een erg fijn hulpmiddel is om je leven met een chronische aandoening wat fijner, positiever en minder beperkend te maken. Mijn mening is dat je hierbij zo min mogelijk naar je fysieke klachten moet kijken en meer naar je manier van denken en omgaan. Een E-book kan daarbij misschien wel erg handig zijn!

Dit proces loopt namelijk bij iedereen anders. En helaas blijft het ook altijd doorgaan. Zo zijn Nathalie en ik ook altijd nog ‘aan het leren’ en hebben we zo onze momenten van vallen en opstaan. Ik ga zelf op zulke momenten ook dit boek er weer eens bij pakken en naar de opdrachten kijken. Een zetje in de goede richting kunnen we namelijk allemaal wel eens gebruiken :)

 

Zou jij wat van een E-book kunnen leren?

Helemaal leuk is dat ik één E-book gratis weg mag geven! Om hier kans op te maken laat je een reactie achter onder deze post, én volg je Nathalie en mij op instagram. Ik zal dan vrijdag 26 juli na 14.00 de winnaar bekend maken. 

 

INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

9 gedachtes over “Een leuker leven met fibromyalgie – Ebook

 1. Wat leuk! Ik zou heel graag kans maken op het gratis e-book. Ik weet sinds iets meer dan een jaar dat ik fibromyalgie heb, accepteren vind ik nog moeilijk, ga vaak over mijn grenzen omdat ik nog te graag wil kunnen doen wat mijn vrienden doen. Zou hier natuurlijk graag anders naar willen kunnen kijken/handelen en stappen (of soms wat minder stappen ;)) zetten om minder klachten te hebben en denk dat dit e-book hier goed bij zou kunnen helpen. Juist omdat het vanuit een positieve benadering is geschreven!

  Like

 2. Ik zou dolgraag dit e-book winnen. Ik wil er alles aan doen om het beste eruit te halen met fibromyalgie. Ik zeg altijd, you only live once! Dus dan moet je het goed doen🤗 ik ben heel benieuwd.
  Liefs van mij

  Like

 3. Super !! , met fibromyalgie leven is inderdaad niet simpel . Heb het nu 2,5 jaar probeer altijd positief te zijn ook al is het niet altijd gemakkelijk en steun de mensen in groepen met chronische pijnen met leuke gedichtjes dan voel ik me in mijn hoofd al wat lichter zodat je andere mensen een positieve kijk geeft op de toekomst .met deze boek zou het nog beter gaan voor mezelf en andere mensen dus ja zou het heel graag willen dank je 😊🌸

  Like

 4. Oh wat zou ik die graag lezen!
  Ik zit nu in het revalidatie traject voor fibromyalgie en lees dan elke week haar blogs. Het is vaak net het onderwerp wat ik zelf bij revalidatie bespreek zoals het vullen van je agenda en nee zeggen tegen afspraken of nee zeggen überhaupt!
  Het is erg fijn om positieve dingen te lezen op momenten wanneer jezelf nog in de verwerkings fase zit. (De oke ik heb het dus echt en nu dan fase) aan jullie beide een groot complement en dankwoord hier voor!

  Like

 5. Handvatten in een e-boom lijkt mij heel fijn. Geen idee hoe lang ik al fibromyalgie heb, maar sinds vorig jaar is dat etiketje erop geplakt. Ik vind het heel lastig hoe hiermee om te gaan en waar wel en waar niet aan toe te geven. Uiteindelijk zit ik nu weer thuis met een depressie.
  Waar te beginnen?! Ik vind het een lastige. Dit e-boom misschien?

  Like

 6. Ik kreeg een half jaartje geleden de diagnose fibromyalgie en CVS. Sindsdien ben ik opzoek naar juiste tips en tricks om hier mee om te gaan. Het zou leuk zijn dit E-book te winnen.

  Like

 7. Altijd interessant om nog te kunnen bijleren.
  Alle hulp is welkom als je met fibromyalgie en CVS moet leven en er alleen voorstaat en dan ook nog alleen de zorg moet dragen voor hoogbejaarde, zieke ouders.
  Ik gun het iedereen met deze aandoening om het te winnen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.