Bestaat fibromyalgie&fit nog wel?

Dit is het derde bericht wat ik in 2019 hier online zet. Niet bepaald iets om trots op te zijn.. Maar met het afstuderen, stage lopen en werken is er helaas niet veel tijd over om in ‘andere projectjes’ te steken. Dat is al een uitdaging an zich.

Focussen op dat waar je in wilt groeien. En vooral niet 100 dingen tegelijk goed willen doen, want daar is nog niemand gelukkig van geworden.

Dat maken van keuzes gaat me steeds beter af, zeker als ik even terug mag kijken op het einde van vorig jaar. In september schreef ik er al een blog over, het was me even allemaal teveel geworden. Steeds maar meer willen en jezelf moeten verbeteren. Vermoeiend was het, maar gelukkig heb ik nu veel meer rust in mijn leven én kan ik daar nog tevreden mee zijn ook.

Maar dan komen we weer bij het feit dat het bijhouden van deze blog even minder prioriteit heeft gehad. Jammer maar dat is niet anders. Het heeft me wel aan het denken gezet! Want wat wil ik met Fibromyalgie&fit?

Over een aantal maanden ben ik klaar met studeren en mag ik als fysiotherapeute aan het werk. Met dat papiertje kan ik natuurlijk nog beter mensen adviseren en helpen, maar dat wil niet zeggen dat ik ga stoppen met mijn eigen onderneming en blog. Dat zou ik veel te jammer vinden..

Ik blijf dus actief met het geven van Personal Training, voedingsadvies en het schrijven van blogs. Voor mensen met fibromyalgie, maar ook net zo goed voor anderen. Welke naam daarbij hoort? Ik weet het nog even niet!

Tot die tijd blijft Fibromyalgie&fit dus gewoon bestaan.

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

2 gedachtes over “Bestaat fibromyalgie&fit nog wel?

 1. Ik hoop dat je af en toe toch blijft posten over de combinatie fibro en fysio! Ik vond jouw posts inspirerend en ook toen het wat minder met jou ging hielp dat mij omdat ik toen ook net in een moeilijke periode zat.

  Ben benieuwd wat jouw advies zou zijn voor mij. Vorig jaar heb ik goed kunnen sporten onder begeleiding van een fysiotherapeute in de sportschool hier in het dorp. Begin dit jaar kreeg ik weer overal pijn en sliep ik slecht. Stap voor stap ben ik minder gaan sporten, gewoon omdat het niet meer ging. Ik heb nu de amytriptyline verhoogd naar 2 per nacht en dat lijkt voorzichtig te werken. Ik wil binnenkort weer starten met sporten.

  Ben wel bang dat als ik nu weer fanatiek bezig ga, dat ik dan straks weer de medicijnen moet ophogen. De balans is lastig te vinden zo.

  Bijkomend effect: des te meer medicatie ik gebruik, des te meer problemen ik heb om op tijd op mijn werk te komen. Ik kan s’ morgens amper wakker worden! Zit dus niet te wachten op meer medicatie.

  Wat je ook kiest, succes met je studie en veel plezier met je werk als fysiotherapeute!

  Like

  • Heel fijn om te horen dat je er iets aan gehad hebt, dat is precies waar ik het voor doe! En ik zal zeker blijven schrijven/posten :)

   Betere en mindere periodes zijn heel herkenbaar. Dat hoort er helaas nou eenmaal bij.. Het is in ieder geval belangrijk om niet te vergeten dat je het wél kan, sporten! Begeleiding van een buitenstaander kan heel fijn zijn om weer terug in balans en een ritme te komen. Maar je zou bijvoorbeeld ook al rustig zelf kunnen beginnen. Heel erg rustig starten natuurlijk, anders ga je nooit iets opbouwen.

   Stukjes fietsen of wandelen kan ook al een vorm zijn om meer te bewegen, dus het hoeft niet moeilijk (of van hoog niveau) te zijn. Kijk naar wat bij je past en wat je leuk vindt om te doen.

   Kan je daar al wat mee vooruit?

   Succes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.