Meer is niet altijd beter

Als ik naar mezelf kijk, maar ook het beeld wat ik van social media krijg, is dat het altijd nog beter lijkt te kunnen. Tevreden zijn is niet meer van deze tijd. Want er is altijd wel iemand die mooier, slanker, succesvoller lijkt te zijn! En om de een of andere manier (want wanneer je het zo schrijft of leest klinkt het toch gek) voelen we de druk om daar ook aan te voldoen.

Ik was zo blij met mijn doorzettingsvermogen. Van 24/7 in bed naar een beetje sporten, een HBO opleiding, bootcamp-instructrice en later ook nog zelfstandig ondernemer erbij. Allemaal dingen die ik niet had verwacht te gaan doen, maar wel zo ontzettend goed zijn uitgepakt. Maar ergens onderweg ben ik wel ‘vergeten’ hoe het is om tevreden te zijn. Want het kon altijd nog beter.

Dat moet natuurlijk anders. Met alle dingen die ik voor elkaar heb gekregen is het tijd om meer dan tevreden te zijn. Goed is goed. Ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet op een harde manier achter moest komen maar hey, er blijven altijd tegenslagen op je pad komen.

Uiteindelijk werd meer voor bij dus niet beter. Dat zie ik nu pas, maar ik heb tenminste nog wel een keus. De keus om dit te veranderen. In een omgeving waar burn-outs je om te oren vliegen, en ikzelf anderen heel goed kan informeren over de invloed van stress, moet ik uiteindelijk ook voor die aller belangrijkste persoon zorgen. Voordat je ook weer aan iemand anders kunt denken!

Met het beeld dat ik hier geef, op mijn blog en Instagram, wil ik anderen inspireren om het beste in jezelf naar boven te halen. Maar het laatste wat ik wil is iemand het gevoel geven dat het beter moet. Want dat is natuurlijk niet zo, je bent nu ook goed genoeg!

 

Ben eens eerlijk; hoe tevreden ben jij over jezelf?

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

5 gedachtes over “Meer is niet altijd beter

  1. Zelf vind ik het onwijs lastig om mezelf goed genoeg te vinden en tevreden te zijn met de dingen die ik doe/maak. Iets waar ik aan probeer te werken maar wat (denk ik) altijd een obstakel zal blijven. Mooi artikel overigens.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.