Makkelijke manieren om te ontspannen

Ontspannen wordt meestal niet gezien als iets makkelijks. Ook ik vind het lastig!

Tegelijkertijd is het wel su-per belangrijk. Juist wanneer het niet zo goed lukt. Ik probeer er zelf dan ook bewust mee om te gaan. Want ik weet wanneer ik hier geen momentjes voor vrij maak, ga ik dat vroeg of laat merken. En goed voor jezelf zorgen wil dus ook zeggen; af en toe even niets doen of moeten!

Wat ik zelf heel erg merk is dat wanneer ik even uit mijn omgeving ben (op vakantie of zoals in mijn stageperiode in Altea) dit veel makkelijker is. Misschien doordat je minder vanuit je gewoontes werkt, andere mensen om je heen hebt, of gewoon meer durft. Hoe dan ook is het heel fijn, maar willen we dit eigenlijk altijd zo hebben!

Nu ik weer terug ben in het oude vertrouwde leventje in Nederland heb ik zeker het verschil gemerkt. Dat is dus meteen een goede herinnering om er weer bewust mee om te gaan. Tijd plannen voor leuke en ontspannen momenten dus.

Zou jij ook jezelf wat meer rust willen geven, maar weet je nog niet hoe?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • floaten. Dit mocht ik een tijd geleden uitproberen in verband met de effecten bij fibromyalgie. Ik moest er even aan wennen, maar vond het later wel erg fijn. Na het traject ben ik er niet mee doorgegaan vanwege de reistijd en toch ook de kosten. Al zou ik het wel iedereen aanraden om eens te proberen! Je kunt hier nog meer lezen over mijn ervaringen.
  • een boek lezen. Ik vind dit dé ideale manier om te ontspannen (lekker in de zon of voor het slapen) waarbij je toch nog een beetje nuttig bezig kunt zijn. Op dit moment lees ik graag boeken over ondernemen en het creëren van een goede mindset. Dat is dus dubbel winst ;)
  • achtergrondmuziek. In eerste instantie ben ik deze video’s gaan gebruiken voor bij het studeren, maar de muziek in combinatie met de beelden doet het ook érg goed voor het slapen gaan. Dit helpt mij heel goed om even rust te krijgen in mijn hoofd.
  • iets doen wat je leuk vind. Het klinkt zo simpel, zo afgezaagd. Maar vind je het bijvoorbeeld heerlijk om uitgebreid in bad te gaan (met kaarsjes en alles eromheen), een filmavondje te houden met verse popcorn en een wijntje op de bank, of een stuk te wandelen door het bos. Alleen komt het er nooit van? Plan het dan!
    Wanneer je het plezier ervan weer even ervaart zal je meteen voelen, dit moet ik vaker doen.

 

Tot zover mijn tips! Ik ben benieuwd; heb jij nog aanvullingen?

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.