Zomerse recepten

Bij het woord recepten denk ik vaak aan uren in de keuken staan en moeilijke ingrediënten moeten halen in verschillende supermarkten. Dat is precies niet wat ik bedoel met mijn zomerse recepten. Maar voor het gemak noemen we het wel even zo. Ik beloof je echter dat je dit allemaal binnen een handomdraai kunt maken!

Wat was mijn uitzicht in Altea ook al zomers he? Goh wat mis ik dit!

Mijn favorieten in de zomer

Ijskoffie

Maar dan wel zelfgemaakt! Ik wil namelijk nog wel een verantwoord drankje dus de suiker mag wegblijven. Hoe ik dit (even snel) maak lees je in dit artikel.

 

Fruitijs voor na het sporten

In het artikel van hierboven vind je ook het drie-stappen-plan voor het maken van een verantwoord fruit ijsje. Bevroren banaan of frambozen, soja melk en eventueel proteïne poeder in een blender en mixen maar. Heb ik het recept zomaar al verklapt. Voor mij blijft dit een heerlijke zomerse snack, die ik zonder problemen iedere dag zou kunnen eten!

 

Nog meer ijsjes

Naast bovenstaande ben ik nooit verder gekomen dan fruit ijsjes gemaakt van fruit en yoghurt, in van die leuke gekleurde vormpjes. Maar Suzanne laat zien dat het zeker ook anders kan. Laat dit nou een mooie besteding zijn voor een vrije middag!

 

De liefde voor havermout blijft

Ik heb eerder al eens beschreven hoe ik voor mij het perfecte havermout ontbijtje maak en geloof het of niet, dit eet ik op warme dagen net zo graag! Maar mocht je deze gekke gewoonte niet hebben, een overnight oats is ook zo gemaakt. Stap 3 vervang je dan voor het kommetje een nacht in de koelkast laten staan. Deze variant is dus ook erg geschikt voor een snel maar vullend ontbijt (voor onderweg).

 

Wat eet/drink jij graag in de zomer?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.