Bewegen of sporten in de hitte

Ik begin inmiddels aan mijn derde week terug in Nederland en ik moet nog steeds wennen. Een ritme ontbreekt nog van alle kanten en dat maakt dat ik niet zoveel kan doen. En dan ook nog die hitte! Dat was in Spanje natuurlijk hetzelfde, maar met een vast ritme krijg ik dan toch meer dingen gedaan. Zo ook sporten!

Nu kan ik me goed voorstellen dat meer mensen last hebben van de hitte. Soms geeft het meer energie, maar net zo goed ook een zwaar gevoel. Het laatste waar je dan aan denkt is waarschijnlijk sporten. Toch is het goed om wel te doen! Wanneer het je veel moeite kost om een beetje beweging in je dagelijks leven toe te passen dan is een aantal weken niets doen een aanslag op dat wat je al hebt opgebouwd. Het liefst wil je zo constant mogelijk bezig blijven, om met kleine stapjes vooruit te gaan!

Hoe je dat het beste kunt doen met deze hitte?

Vermijd de zon

Verplaats je ‘sport’ moment naar de vroege ochtend of later op de avond, en zorg dat je daarbij de zon vermijd. Neem op het heetst van de dag rust in een koele ruimte.

Pas de intensiteit aan

Wanneer je toch hetzelfde wilt doen, neem er dan de tijd voor zodat je het iets rustiger aan kunt doen. Meer rust tussendoor (extra drinkpauzes!) is dan echt nodig. Maar even wat rustiger aan is ook niet verkeerd! Zo zijn er nog genoeg alternatieven zoals zwemmen, wandelen of fietsen. Wel in de schaduw natuurlijk.

Hydratatie

Ook zonder te sporten zou je hier natuurlijk rekening mee moeten houden, maar drink voldoende water gedurende de hele dag. Tijdens het bewegen mag je dit vervangen of aanvullen met isotone sportdrank. Je lichaam heeft namelijk extra koolhydraten en elektrolyten (mineralen die je verliest door te transpireren) nodig! Een lekker stukje watermeloen naderhand is ook geen verkeerd idee.

Relax

Voel je niet slecht wanneer je een sportmoment mist. Deze periode gaat ook weer voorbij dus probeer er gewoon het beste van te maken! Kijk naar wat voor jou werkt en wat je leuk vindt.

 

Ik ben benieuwd… wie is er allemaal nog aan het sporten?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

2 gedachtes over “Bewegen of sporten in de hitte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.