5 redenen waarom een Personal Trainer jou kan helpen

Het lijkt bijna ‘hip’ te zijn om een personal trainer te hebben. Andersom trouwens ook, om een personal trainer te zijn. Maar dat is natuurlijk niet voor niets. Een trainer kan je namelijk helpen je doelen beter of sneller te behalen. En dat is fantastisch om te doen!

Maar hoe dat in zijn werk gaat? En hoe je de beste trainer voor jou herkent? Dat lees je hieronder.

 

  1. Een trainer laat je net dat stukje verder gaan. Weg uit die comfortabele zone! Door iemand naast je te hebben ga je gegarandeerd nog nét even dat laatste beetje kracht of energie eruit halen. Maar juist ook wanneer je een blessure of beperking hebt, waardoor trainen net even op een andere manier moet kan de trainer ervoor zorgen dat je dat op een voor jou geschikte manier kunt doen. Dat komt namelijk door het volgende..
  2. Kennis staat voor resultaat. Welke manier van trainen is voor jou geschikt, wat kan je het beste eten, wanneer kan je het beste eten, welke oefeningen zijn voor jou het beste om te doen, hoe moet je deze oefeningen uitvoeren, hoe vaak en wanneer moet je deze oefeningen doen.. Allemaal dingen die van groot belang zijn. Wil je goed en snel resultaat boeken, dan maken deze het verschil.
  3. Dan komen we meteen bij het belangrijkste: de juiste techniek. De manier waarop. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar als het op oefeningen aan komt zijn dat er vaak toch een stuk minder. Vooral vaak dingen die je juist niet moet doen. Dus laat een trainer je begeleiden in een goede en veilige manier van trainen. Vaak gaat dit namelijk een stuk minder goed dan je denkt, wanneer je alleen aan het trainen bent.
  4. Een andere visie doet ook goed. Zelf ga je vaak voor het vertrouwde, de oefeningen die je goed weet, dezelfde apparaten die je fijn vindt.. Juist door regelmatig nieuwe dingen uit te proberen en je training te blijven veranderen houd je het lichaam scherp. Iets wat je alleen niet voor elkaar krijgt, maar een ander je heel goed door vooruit laat gaan!
  5. Een trainer zal altijd voor je klaar staan. Iemand die je de nodige schop onder de kont geeft, of misschien juist wel afremt, iemand die je weet te motiveren of relativeren. Waarbij je met al je vragen terecht kunt, je handige tips van krijgt én je controleert op dat wat je moet doen.

Het is eigenlijk haast onmogelijk om dit bij jezelf te doen. Ook voor de trainers. Alleen zijn de kosten natuurlijk wel een nadeel, waardoor je daarin zelf een afweging dient te maken..

En hoe vind je dan de beste trainer (voor jou)?

Bedenk je eerst waar je op wilt focussen, welke doelen je hebt en op welke manier je wilt trainen. Iedere trainer heeft namelijk wel een doelgroep waar hij/zij veel ervaring mee heeft. Of juist helemaal niet! Dat wil je van te voren wel even weten. En daarna; ga gewoon eens proberen. Maak een afspraak en kijk of er een klik is. Je gaat aardig wat uren samen doorbrengen en je wilt je wel comfortabel voelen bij de persoon én manier van trainen.

 

Succes!

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN FACEBOOK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.