Een makkelijke, verantwoorde maaltijd #2

De vorige keer plaatste ik hier een makkelijke vegetarische maaltijd. Deze was goed voor jezelf én voor het milieu. En nog makkelijk te maken ook! Hartstikke ideaal natuurlijk, dus hier ga ik nog even mee door. Vandaag met een soepje. Linzensoep it is. 

Dit klinkt misschien ook weer vreemd en smakeloos, maar laat je verrassen. Even uit die comfortzone en de AGV’tjes voor een dagje aan de kant laten staan. Geloof me, je wordt er nooit slechter van.

Voor de linzensoep a la Ise een combinatie van verschillende recepten heb je nodig:

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterpeen
  • drie handjes gedroogde linzen
  • blokje groentenbouillon

Hoe maak je het?

Begin met het wassen van de linzen. Maak de wortel schoon en snijd deze in plakjes. In een grote soeppan breng je de linzen en wortel met voldoende water aan de kook. Ondertussen snijd je ook de ui en knoflook fijn, en bak je deze kort in een koekenpan. Deze mogen ook bij de linzen. De kikkererwten spoel je goed af en voeg je als laatste met het blikje tomatenblokjes en een bouillonblokje toe aan de soep.

Nu komt de uitdaging! Je kan er een mooie gladde soep van maken door een staafmixer te gebruiken. Heb je deze, net als ik, niet tot je beschikking dan werkt een blender ook. Let alleen op dat de soep wel echt in de blender terecht komt…

 

Dat was het! Veel succes hoef ik je niet te wensen want ook dit is weer easy peasy. Als avondmaaltijd eet ik er vaak wat naanbrood of een simpele salade van veldsla, geraspte wortel en hummus bij. Maar als lunch volstaat de soep ook pri-ma.

Smakelijk.

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.