Gezond eten hoeft écht niet moeilijk of duur te zijn, dat ga ik je laten zien! En naast dat het verantwoord is, als in goed voor je gezondheid, zitten er nog meer voordelen aan. Deze maaltijd is namelijk vegetarisch. Gezond dus, eiwitrijk (had je niet verwacht he), niet duur én goed voor het milieu. Iets waar ik de laatste tijd steeds meer over nadenk. Iedere dag vlees eten is namelijk echt niet nodig en door hier bewuster mee om te gaan geniet je er ook meer van. Je stukje vlees smaakt extra goed, net als je zult merken dat vegetarisch ook super lekker kan zijn. Win-win situatie!
Ik beloof je dat je deze maaltijd zo op tafel hebt staan. We beginnen met:
225 gram bulgur
1 zak spinazie (400gr)
1 blikje kikkererwten (400gr)
1 pakje tempeh blokjes ketjap (180gr)
kruiden naar keuze
dit staat voor 3 maaltijden/personen. Ik maak dit goedje namelijk in één keer en vries de overige porties in. Die gaan dan op lange dagen mee naar het werk.
Hoe maak je het?
De bulgur kook je volgens de verpakking (vaak zo’n 8-10 minuten) in voldoende water. Ondertussen spoel je de kikkererwten af en laat je deze goed uitlekken. De tempeh bak je een aantal minuten op middel hoog vuur, waarna je de kikkererwten toevoegt. Deze voorzie ik nog even van een flinke lading kruiden (denk aan paprika poeder, chili vlokken, kerrie poeder) en als laatste gaat de spinazie erbij. Als het goed is, is je bulgur nu ook klaar en kan je de maaltijd opdienen. Makkelijk toch!?
Laat je (vleesliefhebbende man/vriend) alsjeblieft niet misleiden door onbekende producten als bulgur, kikkererwten of tempeh. Probeer het eens! Een beetje variatie is nooit verkeerd ;)
Ik ben benieuwd, wie eet er hier ook wel eens vegetarisch?