Wat motiveert jou?

Ik vroeg eind januari al eens hoe het stond met jullie motivatie, en we gaan er gewoon nog even op door! Om een nieuwe gewoonte aan te leren heb je namelijk wel wat tijd nodig. In die periode ga je ook wel eens een momentje hebben dat het tegen zit. Nu, halverwege februari al, zou het zomaar kunnen dat je het even wat lastiger hebt. Een dipje.

Maar, wat doen we eraan?

Allereerst is het goed om te bedenken wáárom je datgene wilt veranderen. Wat brengt het je, welke positieve kanten zitten eraan, welke negatieve kanten, wat zal je missen, en wat weegt zwaarder? 

Ik vind ”waarom” altijd de eerste en de belangrijkste.

Daarna komt ”wat”. Wat heb je nodig om te kunnen veranderen? Denk aan momenten waarop je het zwaar hebt, wat helpt je, wat zou de meest ideale situatie zijn, wat kan je doen om het jezelf makkelijker te maken, waar kan je hierbij hulp krijgen?

Allemaal belangrijke vragen, waarvan ik zeker weet dat ze je kunnen helpen. Ik zeg niet dat ze makkelijk te beantwoorden zijn. Maar kijk er eens naar. Praat erover met anderen, wie weet geeft het je nieuwe inzichten!

De ”wat” bij het in stand houden van mijn motivatie is op dit moment youtube. Sommige video’s voelen enorm cliché aan, maar uiteindelijk geven deze mij een echte boost als ik even niet meer weet waarom of wat ik aan het doen ben. Zulke manieren zijn heel erg persoonlijk en het kan dus goed zijn dat jij er helemaal niets mee hebt. Misschien heb je wel een hele andere factor die jou motivatie geeft.

 

Ik ben benieuwd. Weet jij al ”wat” je motiveert?

Laten we het allemaal met elkaar delen, wie weet wat je er van opsteekt..

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.