Sorry!

Misschien herken je het wel; je hebt het idee dat je alles en iedereen teleurstelt. Je hebt het idee dat je niet aan de verwachtingen van de mensen om je heen kan voldoen en wil daarom het liefst constant ”sorry” zeggen. Zo vervelend!

Wanneer je kampt met een chronische aandoening is dit misschien nog wel erger. Je hebt minder energie, maar je wilt wel proberen te blijven werken, er te zijn voor je vrienden en familie en ook nog eens tijd voor jezelf te maken. Het is dan verleidelijk om tóch door te gaan. Je zou het zo graag allemaal willen doen, want dat doen de mensen om je heen toch ook. Dus dat zou moeten kunnen. Toch?!

Zelf heb ik hier (met periodes) ook last van. Wanneer ik weer eens teveel hooi op mijn vork heb genomen en erachter kom dat ik op dat moment niet meer alles voor de 100% kan doen. Daar komt een gevoel van tekortschieten vandaan. Vrienden die je af moet zeggen, chagrijnig zijn tegen je vriend of ouders, opdrachten op school of werk niet kunnen voltooien. Wat doe je er tegen?

Het lijkt onmogelijk, want je zou eigenlijk gewoon meer tijd, energie of dagen in een week willen hebben. Dat zou het oplossen toch?
Waarschijnlijk niet. Een tevreden gevoel gaat lang niet altijd gepaard met hoevéél je doet, of wát. Maar meer hoe je omgaat met dat wat je doet.

Ik werd hier op een hele mooie manier aan herinnerd toen ik weer een artikel van Pain2Power in mijn mailbox ontving. Inge schrijft regelmatige hele pakkende en herkenbare teksten over het chronisch ziek zijn. En altijd met goede tips! Deze mail kwam voor mij op een typisch moment en omdat het mij zo goed liet nadenken, wil ik hem jullie ook niet onthouden.

Haar artikel, mét tips voor een gevoel van tekortkomen, kun je hier teruglezen.

 

 

Vertel eens eerlijk, heb jij vaak de neiging om sorry te zeggen?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

3 gedachtes over “Sorry!

  1. Sorry was my middle name. Heb een tijd geleden besloten om dit niet meer te doen. Kom er nog niet altijd uit hoor! Maar ik heb voortaan een no nonsense feeling. De mensen die ik om mij heen heb verzameld kunnen er mee omgaan en steunen mij erin. Misschien zijn zij wel mijn wonder!

    Like

      • Zeker komen we er wel met vallen en opstaan. Doen we al vanaf het moment dat we leren lopen. Blijkbaar zit het dan toch een beetje in de mens. Alleen als je idd chronisch ziek bent valt dit niet mee. Daarom plan ik ook altijd regelmatig een ik-dag. Mag ik mij de hele lekker egoïstisch voelen.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.