Verantwoord snacken #4

Het is inmiddels láng geleden dat ik voor het laatst over verantwoord snacken schreef. Bijna een half jaar om precies te zijn. Dat werd dus tijd voor verandering! Na alle feestdagen hebben veel mensen weer behoefte aan ”normaal” en misschien ”gezonder”, dus vandaar dat me dat geen slecht idee leek.

Zo ook bij mij! Wanneer ik nu eens wat leuks ga doen is het bijna standaard om er wat lekkers bij te pakken. Puur die gewoonte. Een lekker hapje en drankje, zoals dat in die decembermaand ook vaak ging. Deze gewoonte vind ik alleen niet zo heel erg fijn (liever af en toe, en zo meer ervan genieten) waardoor ik nu verder ga op de iets meer verantwoorde snacks. Zodat je toch nog gezelligheid met hapjes kunt hebben, maar je er niet schuldig om hoeft te voelen ;)

 

Hoe je dat doet?

Waar ik bij ”snacken” aan denk zijn kleine hapjes, waar je steeds kleine beetjes van kunt nemen. Tijdens een avondje op de bank, afspraak met vrienden etc etc. Dat vind ik dan gezelliger dan één, misschien wat groter, tussendoortje. Dat eet ik wel in een pauze op het werk.

Goed. Zulke snacks, die ik redelijk gezond vind, zijn bijvoorbeeld:

  • (gezouten) popcorn
  • rauwkost (snoeptomaatjes, komkommer, wortel, radijs) met hummus
  • volkoren crackertjes met hüttenkäse
  • appelpartjes met een laagje pindakaas
  • geroosterde kikkererwten

Over het algemeen bevatten deze snacks veel vezels en eiwitten, dit zorgt voor een vol gevoel. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Zeker als je er een paar kilo’tjes af wilt.

Redelijk gezond is daarmee weer voor iedereen anders. Let je op zoutinname, koolhydraten, (verzadigde)vetten, voldoende vitamines, noem het maar op. Iedereen heeft een ander doel en daarom is het ook niet mogelijk om het ene product gezond te noemen en het andere ongezond. Bedenk bij jezelf éérst wat voor jou belangrijk is en waar je op wilt focussen. Dan zou je dit eventueel als richtlijn kunnen nemen. Kleine disclaimer dus!

 

Wat vind jij lekker om te ”snacken”?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.