Reverse diet, bulken, of gewoon genieten?

Het is winter. We hoeven ons niet meer te vertonen in bikini’s en badpakken en er zijn bijna constant sociale gelegenheden die samen gaan met eten. Heel veel lekker eten. Wat doe je dan?

Hoe je tegenover eten staat is heel persoonlijk. Er zijn bepaalde dingen die echt niet goed zijn, of juist wat beter. Maar toch is het voor iedereen anders. (Ik maak daarom ook nooit voedingsschema’s voor mijn klanten. Tips over hoe je de huidige levensstijl wat kan verbeteren vind ik een beter idee)

Wanneer je naar een bepaald doel toewerkt is het belangrijk (en nodig) om je daarop te focussen. Alleen is dat iets waar je áltijd mee bezig wil zijn? Ik kan voor mezelf zeggen dat ik bijna altijd bezig ben met mezelf zo gezond mogelijk houden. En daar ook naar eet/beweeg. Maar weet je wat ik ook gezond vind? Even niet bezig zijn wat goed is. De teugels laten vieren, zo zeggen ze dat ook wel geloof ik.

Puur om even niet over alles na te hoeven denken. Wat mij betreft is dat best lekker tijdens de feestdagen, wanneer je jezelf toch verhult in dikke truien en je gewoon wilt genieten. Hoe je dat wilt noemen mag je zelf weten. Of het nu gaat om genieten, jezelf te laten gaan of spiermassa op te bouwen. Je kan eigenlijk van alles wel een doel maken. Misschien is het alleen ook wel lekker om even geen doel te hebben.

Ik denk dat het laten gaan van de controle ook belangrijk is. Een weg die je misschien niet zo snel zou nemen, maar je nog steeds tot nieuwe inzichten kan brengen. Vorig jaar schreef ik hier een soortgelijke blog over. Hier zit bij mij dus ook wel een bepaald patroon in. Maar voor nu vind ik het allemaal prima!

 

Hoe denk jij erover?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.