De effecten van floaten bij fibromyalgie

Ik mag mezelf gelukkig prijzen met het traject dat ik nu volg bij Floathouse Breda. Inmiddels ben ik drie keer wezen ‘floaten’ en dat is nog niet genoeg om echt goede resultaten te merken, maar ik kijk er wel iedere keer naar uit!

Een uurtje floaten is namelijk écht heel erg lekker om te ontspannen, voor iedereen. Alleen nu ben ik (en de mensen bij Floathouse natuurlijk) ook benieuwd of er meer uit te halen valt. De resultaten bij pijn en vermoeidheid zijn veelbelovend!

De effecten die ik tot nu toe heb gemerkt?

  • vermindering van hoofdpijn. Niet duidelijk of dit door specifiek het floaten komt, of gewoon een uurtje rust in de middag.
  • makkelijker in slaap vallen dezelfde avond. Minder gedachtes in mijn hoofd doet me goed!
  • geen besef van tijd tijdens de sessies.
  • het gevoel even compleet van de wereld te zijn. Op een positieve manier! De wereld gaat lekker door en ik mag even een uurtje niks doen en stil blijven staan, heerlijk vind ik dat.
  • naderhand bevind ik me echt compleet in mijn eigen wereldje. Helemaal loom en ontspannen laat ik alles nog even rustig aan me voorbijgaan.
  • ik voel me meer uitgerust dan na een nacht slapen. Deze sessies vinden steeds plaats in de middag, dus het blijft niet heel lang aanhouden.
  • vermindering van spierpijn. Als ik de dag ervoor krachttraining heb gedaan dan is de (spier)pijn na een uurtje floaten minder.

 

Dit zijn puur mijn eigen ervaringen! Niks wetenschappelijk onderbouwd en dus ook niet hard te maken. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste is; je moet het zelf ervaren. Iedereen reageert er namelijk weer anders op.

Ook zonder chronische aandoening zou ik het aanraden. Het is gewoon super fijn! Al kan ik me voorstellen dat wanneer je er zoveel geld voor betaald, je toch wat meer ervoor terug wilt. Helaas moet je het ook echt meerdere keren (kort) na elkaar proberen om de effecten te kunnen merken. Maar als je de mogelijkheid hebt; doen!

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Afbeelding via site Floathouse

Een gedachte over “De effecten van floaten bij fibromyalgie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.