Het draait allemaal om wilskracht

Ik vind het zo bijzonder hoe Ted talks je op een hele andere manier kunnen laten nadenken. Ineens is er zo’n ‘aha’ momentje! Dat is dan ook precies wat de makers willen bereiken natuurlijk.

De video bekeek ik voor een opdracht op school over gedragsverandering. Dat is ook de essentie van de video, maar dan lekker snel, kort bondig en interessant uitgelegd. Er komt natuurlijk nog véél meer bij kijken, maar dat hoeft hier helemaal niet bij aan bod te komen. Het gaat slechts om een voorbeeld. Een waar iedereen zich wel in kan vinden, mét succesverhaal, om zo in een kwartiertje jou dat ‘aha’ moment te geven.

Heb je de video gezien?

Misschien kan je aan de hand van dit voorbeeld (roddelen in plaats van koekjes eten) begrijpen waarom de één er wel in slaagt zijn levensstijl aan te passen en de ander niet. Dat wilskracht een hele belangrijke rol speelt zie je in de eerste paar minuten al, maar dat het eigenlijk helemaal niet gaat om datgene wat je wil veranderen (koekjes eten) maar gaat om wat het je oplevert (gezelligheid met collega’s) is de key. Die had je niet aan zien komen toch?

Ik in ieder geval niet! Daarom vind ik het ook zo’n goede Ted talk.. Dan ben ik misschien ook wel een beetje bevooroordeeld, want ik vind gedragsverandering altijd al súper interessant.

 

Succesvol persoon + inspirerend verhaal = motivatie 

Zo zie ik het!

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.