Mijn eerste keer floaten

Ik ben al een hele tijd niet meer bezig met het zoeken naar ‘een oplossing voor mijn fibromyalgie’, dat had ik laatst al in een blogje gezet. Een bepaalde arts, soort medicatie, leefwijze, dieet; ik heb het allemaal geprobeerd. Deze energie ben ik toen in leuke dingen gaan steken en daar kreeg ik eigenlijk ook meer voor terug. Helemaal prima!

Totdat.. er laatst iets heel interessants voorbij kwam. De vraag of ik eens wou gaan floaten. Dit schijnt een hele goede invloed te hebben op mensen met een chronische ziekte, waardoor ik samen met Nathalie van Fibromyalgieblog werd uitgenodigd om dit eens te gaan proberen. Wij konden als ‘experts’ dit namelijk het beste beoordelen! Geluk bij een ongeluk..Aan een beetje drijven (simpel gezegd) kan niet zoveel misgaan, vandaar dat ik deze kans graag aan wou nemen. De tijd en energie die ik hieraan kwijt zou zijn valt relatief nog mee én het kan voor mij sowieso wel goed zijn om verplicht te moeten ontspannen. Niet dat ik verplicht ben deze samenwerking aan te gaan natuurlijk, maar een moment om te ontspannen wat al ingepland staat is zoveel handiger dan ‘zelf een momentje kiezen’. Want dat komt er natuurlijk niet van. En als het dan óók nog kan helpen voor de pijn, wauw dat zou helemaal mooi zijn!

 

Ik had er geen betere moment voor uit kunnen kiezen, want ik kwam direct vanuit school én had de dag ervoor een hele drukke dag gehad. Zo aan het einde van de middag is altijd een zwaar moment voor mij, laat staan als je na school nog een hele treinreis moet maken en je nog belabberd voelt van de dag ervoor. Op dat moment had ik mijn pijn dan ook een dikke vette 8 gegeven.

Mijn verwachtingen waren verder niet al te hoog, maar ik was wel erg benieuwd geworden na de verhalen van Nathalie. Voor haar was het namelijk al de tweede keer en daardoor kon ze me wel al een beetje voorbereiden. Super fijn!

Er was verder ook niets om bang voor te zijn. Het gaat allemaal heel simpel te werk. Na de ontvangst in het mooie Floathouse (wat een en al rust uitstraalt) kregen we allebei een eigen kamer. Je gaat jezelf eerst even afspoelen onder de douche en stapt dan de kabine in. Dat voelt een beetje raar en onwennig, maar ik zelf kon er me snel aan overgeven! Je kan er voor kiezen om de kabine open te laten, de lampen aan of uit te doen, het volume te veranderen of de muziek weg te laten. Zo kan je het helemaal naar je eigen wensen aanpassen.

Maar wat doe je dan een uur lang?

Dat was tenminste wat ik me van te voren afvroeg. Toch zou ik het jullie niet eens kunnen vertellen, want de tijd ging zó snel. De eerste keer ben je even bezig met het zoeken naar een fijne houding maar als je eenmaal lekker aan het floaten bent heb je geen besef meer van tijd en ruimte. Iets wat je niet zomaar zou verwachten, mídden in het drukke centrum van Breda. Voor mij voelde het op een gegeven moment zelfs alsof er geen wereld meer bestond buiten mijn kabine om.

Tussendoor komen natuurlijk wel hele tijd gedachtes zoals ‘ik moet straks niet vergeten dit mailtje te sturen, deze persoon nog te bellen, mijn verslag af te maken etc etc‘. Ik denk dat dit voor iedereen wel herkenbaar is. Dat is de kunst van het ontspannen, proberen steeds weer deze momentjes te verleggen. Dan is het heel snel een uur later, gaan de lampjes weer aan en hoor je door de intercom dat de sessie is afgelopen..

En daarna?

Ik voelde me langzaam weer een beetje terug in Breda en kon na een lekkere douche even bijkomen in een aparte ruimte binnen het Floathouse. Dat was heel fijn omdat ik me nog heel loom en ontspannen voelde, en totaal niet in de stemming was om aan te terugreis te beginnen! Daar kon ik ook mooi mijn ervaringen met Nathalie delen en hebben we beide nog even van het ontspannen gevoel genoten, voordat we weer de drukke vrijdag spits in gingen. Op dat moment heb ik helemaal niet over mijn pijn nagedacht, en zou ik daarom ook maar een scoren. Echt een heel verschil!

De rest van de avond heb ik me ook nog lekker ontspannen gevoelt, alleen ebde het lome gevoel langzaam weg. Dat was jammer, maar in zo’n staat krijg je natuurlijk ook nooit iets gedaan dus het hoeft ook niet constant te blijven! Op zaterdag voelde ik wel weer flinke spierpijn van het sporten op donderdag, maar ik denk dat het nog erger had kunnen zijn.

 

Mij is verteld dat het effect naarmate je vaker gaat floaten steeds langer kan blijven. Al is dat niet zo, dan zou ik alsnog voor een uurtje pijnvrij zijn (of een dagdeel heel ontspannen) hier mee doorgaan. Ik kan dan ook niet wachten tot we over twee weken weer mogen.. Wat het effect dan is horen jullie snel!

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Mijn eerste keer floaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.