Mealprep; back to school

Ik denk dat ik het zwaar ga krijgen de komende weken! Het werken combineren met naar school gaan zal best even lastig worden, en met die gedachte in mijn achterhoofd wou ik me goed voorbereiden. Mealpreppen dus! Dan hoef ik komende week in ieder geval niet meer naar de supermarkt en te koken, tussen school en werk in. Wel zo handig..

Vanochtend heb ik een ‘mealplan’ bedacht, heb ik me naar de supermarkt begeven en ben ik aan het koken gegaan. Een hele wijze manier om je laatste vakantiedag (tussen het werken door) te besteden. Tenminste, dat vond ik!

Wat ik deze week ga eten?

Zoete aardappel met kidneybonen, kip, courgette en tomaat 2x

Aardappelsalade met hamreepjes, rucola, ui, tomaat en komkommer (dressing voeg ik pas later toe)

Bulgur met kip, courgette, ui, tomaat en mais 2x

Als je maar alleen eet is dit ook een ideale manier om toch gevarieerd (en goedkoop) te eten. Voor 5 avondmaaltijden was ik nu maar 10 euro kwijt. Al had ik dan bijvoorbeeld nog wel bulgur en uien in huis. Maar het aller belangrijkste is natuurlijk de tijd!

Ik ging om 4 uur boodschappen doen, begon om 5 met koken en kon om 6 eten. Na het koken van al die maaltijden was ik ook echt hongerig geworden hoor ;)

Tot nu toe ben ik razend enthousiast, want ik hoef na 2 uurtjes werk de hele (school)week niet meer naar m’n avondmaaltijden om te kijken, ik hoef niet meer naar de supermarkt, spaar zo tijd en geld uit én kan meteen eten als ik thuis kom. Sounds perfect.

Het moet alleen nog even uit blijken of alles na een tijdje in de koelkast/vriezer ook nog even lekker is… daar kan ik jullie helaas nog geen antwoord op geven! Waar ik ook tegen aan liep is dat je 1. niet moet gaan mealpreppen in een volle keuken 2. je van te voren genoeg (schone) bakjes in huis moet hebben 3. je geen haast moet hebben.

 

Voor nu klinkt het als een hele goede tijdsinvestering. En ik denk dat je er al doende ook handiger in zal worden. Zo zou ik nu eigenlijk al een hele collectie goede bakjes aan willen schaffen, om nóg beter te kunnen ‘preppen’, maar misschien moet ik mezelf eerst maar eens een paar weken bewijzen met deze oude dingen.

 

Is het wat voor jou, dat mealpreppen?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 gedachtes over “Mealprep; back to school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.