Wie moet je nu geloven in ‘fit land’?

Alle informatie die op internet beschikbaar is, is een zegen! Maar soms ook een regelrechte vloek. Want de één zegt A, de ander zegt B. Wat moet je nou geloven!?

Is brood nu echt superslecht voor je? Mogen je knieën nou wel of niet voorbij de tenen bij een squat? Mag je maar één ei per dag eten?

Allemaal van zulke kwesties waar iedereen wel wat over te zeggen heeft, maar geen een en hetzelfde antwoord op gegeven wordt. Super verwarrend! Want wie heeft er gelijk?

NIEMAND.

Als je verwachtte dat ik een antwoord op al deze vragen zou geven, wat volgens mij het goede zou zijn, dan moet ik je helaas teleurstellen. Er is niet één antwoord wat goed is. Meerdere mogelijkheden kunnen goed zijn. Het is net van welke kant je het bekijkt!

Iets kan op een bepaalde manier heel goed zijn, maar ook op een bepaalde manier verkeerd. En het is maar net welke kant voor jou belangrijker is. Vandaar dat er ook zulke uiteenlopende meningen bestaan. Iedereen heeft er weer een andere kijk op.

Het lastige is vaak dat je een en hetzelfde antwoord wilt horen. Dat is fijn en duidelijk! En dus frustrerend wanneer het niet zo is. Wat ik dan belangrijk vind is dat je daar doorheen probeert te kijken en gaat bedenken wat voor jóu belangrijk is.

Misschien is dit allemaal nog een beetje vaag voor je, dus ik ga het proberen wat duidelijker te maken aan de hand van een voorbeeld. Twee video’s die uitleggen hoe je een deadlift maakt. Dat is een oefening die men veel gebruikt in de fitness, en een goede techniek vraagt. Een perfect voorbeeld waar je lekker over kunt discussiëren!

 

Na het bekijken van deze twee video’s zal je overeenkomsten zien, maar zeker ook verschillen. Help, verwarring. De eerste video zegt niets over de nek, alleen in de tweede komt dit wel heel duidelijk naar voren. Net als het overstrekken van de knieën. Is de tweede video daarom beter dan de eerste? Nah, ik denk dat ze allebei wel oké zijn.

De focus ligt alleen ergens anders. En daar moet je het weer op jezelf zien aan te passen. Heb jij lage rugklachten of misschien juist last van je nek? Dan verschilt het al wat voor jóu belangrijk is. Zie je waar ik naar toe wil?

Het is altijd belangrijk om zelf helder na te blijven denken én het op jezelf toe te passen. Niet het eerste artikeltje op facebook meteen geloven, ga op onderzoek uit en vergelijk! De verschillende meningen die je dan gaat krijgen kan je mooi gebruiken voor jouw éigen mening. Want er is namelijk geen perfect, en ook geen uniformiteit.

 

Ik kwam op het idee om dit artikel te schrijven toen ik een vraag kreeg van een klant, en na mijn antwoord de opmerking ‘maar … doet het altijd zo’. Oké, ja dat kan.

Hoe ga jij met zulke situaties om? Verwarrend of kan je het makkelijk loslaten?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.