Heel even hard zijn voor jezelf

Vandaag werd ik weer even herinnerd aan een aantal jaar geleden. Toen ik iedere dag minimaal een uur nodig had om op gang te komen. En opstond met hoofdpijn.

Deze dag begon voor mijn gevoel dus ook weer zo stroef. Zelf weet ik ook heel goed waarom. Ik dacht namelijk na het wakker worden; ‘ik snooze nog even lekker’ en ‘vandaag kan het’. Vervolgens werd ik dus een uur later wakker, met het gevoel véél te kort te hebben geslapen. Gekozen voor de makkelijke weg, maar uiteindelijk niet de fijnste.

Heel vervelend, maar gelukkig was dit probleem een paar uur later weer verdwenen én weet ik waar het door komt. Dat liet me weer even helder nadenken! Soms is het beter om héél even streng voor jezelf te zijn, wat niet leuk is, maar je uiteindelijk wel veel profijt geeft. Wat we vaak ook wel weten, maar het is net welk gevoel het sterkst overheerst. Zo is het ook met eten, sporten, en slapen dus.

Niet dat je nooit voor de makkelijke keuze mag gaan. Even jezelf wat extra’s of lekkers gunnen, integendeel. Maar zolang dit maar momenten zijn. Want wanneer deze momenten de overhand nemen wordt het alléén maar moeilijker voor jezelf. De welbekende neerwaartse spiraal.

 

En waarom zou ik eigenlijk willen snoozen? Ik had precies 8 uur geslapen dus dat moet voldoende zijn. De volgende keer (wanneer ik in de ochtend wat extra tijd heb :p) ga ik dan liever rustig een kopje thee drinken op de bank.

Hoe doe jij dat? Op welke momenten kies je voor de makkelijke weg?

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 gedachtes over “Heel even hard zijn voor jezelf

  1. Ik snooze altijd, volgens mij ben ik fysiek niet in staat om meteen op te staan haha :) op zich niks mis mee want ik zet er mijn wekker vroeger voor op :) ik vind het moeilijk hard te zijn voor mezelf als het op snoepen aankomt. Zeker wanneer iemand anders het aanbiedt, is het moeilijk te weerstaan :) ik werk eraan, maar da’s niet makkelijk :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.