Waarom liever fruit eten dan een sapje drinken?

Dit is een van de tips die ik mijn cliënten meegeef. Eet je fruit in plaats van het in de vorm van een sapje/smoothie te drinken. Dat heeft namelijk veel meer voordelen!

Wanneer je wat gewicht wilt verliezen of je levensstijl wilt verbeteren is het belangrijk om naar je suikerinname te kijken. Alle suikers vermijden is onmogelijk en onnodig, maar deze bron van snelle koolhydraten wil je wel beperkt houden. Ook fruit bevat veel suiker, maar heeft wel weer andere goede componenten. Die wil je zoveel mogelijk benutten!

Liever water als alternatief…

Daar gaat het nou precies mis bij een sapje.

Wanneer je een sinaasappel eet krijg je onder andere suikers, vezels en vitamines/mineralen binnen. Goed.

Wanneer je jus d’orange drinkt zijn de sinaasappels geperst waardoor de vezels zo goed als verloren zijn. Daardoor is het percentage suiker hoger geworden. Minder goed.

Voor een glas sinaasappelsap zijn vaak ook nog meerdere vruchten nodig én doordat er minder vezels aanwezig zijn worden de suikers ook nog eens sneller in het bloed opgenomen. Resultaat? Na een korte periode een suiker ‘dip’ waardoor je meer zin in suiker krijgt.

Mijn eigen ervaring is dat je van een glas sinaasappelsap ook alleen maar meer dorst krijgt. Dus waarom zou je dit goedje drinken? Een glas water en losse sinaasappel geeft een beter verzadigd gevoel + water lest de dorst beter.

Ook vers geperste sinaasappelsap bevat nog steeds evenveel suiker als een glas cola. Dat betekent niet dat het even ‘slecht’ is als cola, want het bevat wel meer vitamines en mineralen. Maar deze hoeveelheden suikers wil je toch liever overslaan..

 

Drink jij wel eens een fruitsapje?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.