Het voordeel van krachttraining

Bij krachttraining denken mensen vaak meteen aan bodybuilders. Stereotypering, waar op zich niks mis mee is. Maar het is zoveel meer! En het heeft zoveel voordelen. Voor iedereen..

Het grootste voordeel voor mij is, dat nu merk ik dat ik sterker ben geworden het dagelijks leven me minder moeite kost! Iets wat ik bijvoorbeeld merk op de fiets. Over dezelfde afstand doe ik nu iets minder lang, of ik hoef naderhand minder bij te komen. Dat verschilt natuurlijk wel per dag en er zijn nog steeds dagen dat het me veel moeite kost (na een workout sowieso :p) maar dat is fibromyalgie. Geen dag hetzelfde.

Naast dit zijn er nog veel meer voordelen! Benieuwd geworden?

 • krachttraining is goed voor een slanker lichaam

Met cardio verbrand je nog steeds de meeste calorieën per minuut, maar door adequaat aan krachttraining te doen (2 a 3 keer per week) bouw je meer spiermassa op. Meer spiermassa zorgt voor meer verbranding gedurende de hele dag! Je metabolisme gaat dus omhoog.

 • een lager vetpercentage

Dit als gevolg van het eerste puntje.

 • je werkt aan een betere houding, mits je op de juiste manier traint

Daar komt de Personal Trainer om de hoek kijken! Houding is namelijk zó belangrijk. Maar je zult merken dat je door krachttraining gedurende de hele dag een betere houding aan kunt nemen, en zo vervelende klachten (denk aan nek/rug/schouders) kunt verminderen of voorkomen.

 • je botten versterken

Bij sterkere spieren komen automatisch ook sterkere botten kijken. Deze moeten namelijk de krachten van de spieren aan kunnen! Dit puntje geeft vooral een groot voordeel bij vrouwen na de menopauze en ouderen in het algemeen. Bij deze groep gaat de botdichtheid namelijk sterk achteruit.

 • je sportprestaties verbeteren

Hiermee bedoel ik zelfs het wandelen en fietsen. Maar denk ook aan een hardloper die door een sterke core meer snelheid kan creëren.

 • krachttraining is goed voor je hart- en vaatstelsel

Onder andere omdat de verhouding van de vetten in het bloed verbeteren en de hartslag in rust lager wordt.

 • creëert een groter zelfvertrouwen

Na een paar weken lekker bezig te zijn merk je dat je de dumbells van 2kg in kunt ruilen voor 3kg (bij wijze van spreken) Dat geeft toch een goed gevoel!? Ga nog iets langer door en zie/voel ook de fysieke veranderingen van je lichaam. Ik weet zeker dat je daar blij van wordt.

 

Al met al heel wat voordelen dus. Ik zou niet weten waarom niet! Het is alleen even zoeken naar wat jij fijn vindt.

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Je kan ook prima thuis beginnen.

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

3 gedachtes over “Het voordeel van krachttraining

  • Nog steeds niet verkeerd hoor! Je bent lekker bezig geweest, hebt je hartslag wat omhoog gegooid en calorieën verbrand. Om echt meer kracht op te bouwen zou je 2x per week moeten gaan, maar bekijk het van de positieve kant ;)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.