Misschien is van je pijn af willen komen juist het probleem?

Je hebt werkelijk al alles geprobeerd, maar er is niets wat helpt.

Iedere dag blijf je hetzelfde probleem hebben. Pijn. En daar wil je vanaf! Dus ga je nog maar weer nieuwe therapieën, medicijnen, artsen, behandelmethoden, diëten etc etc proberen. De vriend van de oom van je buurvrouw heeft laatst nog een bepaalde therapie gehad die hem zó goed heeft geholpen, dus dat wil je ook graag gaan proberen! Maar van het idee word je eigenlijk al moe. Straks stop je er een hoop energie, tijd en geld in en lijkt het misschien even te helpen, maar komt toch later die teleurstelling weer.

Vandaar die ene vraag: is van de pijn af willen komen misschien niet júist het probleem?

 

Niet zomaar een vraag. Maar wel een waar je eens bij stil zou moeten staan. Even laten bezinken en dan bekijken hoe dat bij jou zit. Misschien kost het je wel jaren (zoals dat bij mij ook was) maar ik denk dat het je zeker kan helpen bij het ‘accepteren van je ziek zijn’. Of niet meer in staat zijn te doen wat je eerst wel kon.

Wat dit wil je natuurlijk niet. Alleen heb je hier weinig keuze in. Wat je echter wel kan beïnvloeden/kiezen/veranderen is de manier waarop je er mee omgaat.

Omdat ik hier zó veel gedachtes over heb en er wel uren over zou kunnen praten, is dit slechts een beginnetje. Ik wil gewoon eens peilen wat jullie gedachtes en meningen hierover zijn! Een beetje stof geven tot nadenken. En dan kunnen we daar later samen verder over sparren ;)

 

Goed idee? Kom maar op met die gedachtes!

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

6 gedachtes over “Misschien is van je pijn af willen komen juist het probleem?

  1. Ikben nu bijna zes maanden bezig met CBD wietolie die ik bestel bij Barbara van Helmond via internet. CBD olie 3.98%. zónder THC Mijn fibromyalgiepijn is weg en ook de vermoeidheid. Kan het wel van de daken schreeuwen wat ik dus ook al gedaan heb.

    Like

  2. Het is zo herkenbaar. Veel mensen komen met adviezen, klinieken, therapieën, medicijnen, kruiden en wie weet wat allemaal nog meer. Wat voor de een heel goed werkt, doet bij de andere helemaal niets. Het accepteren van de pijn, het ziek zijn, is een goede invalshoek. Van daaruit kan je eventueel nieuwe dingen proberen. Maar de ontmoediging ligt om elke hoek op de loer. Als je al voor de duizendste keer je hoop neergeslagen ziet, wordt je moedeloos van het idee om iets nieuws te proberen. Dat blijft echter de enige manier om erachter te komen of iets werkt. Want natuurlijk wil je van de pijn af en je kunt misschien niet met jezelf en de gedachte leven dat er ergens toch een oplossing is voor je pijn of aandoening. Dat gegeven blijft aan je knagen. Mijn ervaring: Als het je even teveel wordt, neem wat afstand. Kom weer terug bij de kern van je probleem, je aandoening, pijn, je gevoelsleven erover en je gedachten. Van daaruit kan je weer verder.

    Like

  3. […] Voor nu heb ik een hele interessante website, retrainpain.org. Dit is een soort mini online cursus waarbij verschillende onderwerpen omtrent chronische pijn, en het omgaan daarmee, voorbij komen. Het is gratis, je kan het altijd en overal doen en kost dus weinig moeite. Ik denk heel handig! En van de pijn af willen komen is misschien helemaal niet de juiste oplossing? […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.