Balans is Belangrijk

Ik schreef laatst al over de mensen die ‘net als de personal trainer, altijd gezond willen doen‘. Wat dus totaal niet realistisch is. Want dat doe ik zelf ook niet.

Het blijft iedere dag weer terug komen en ik blijf proberen om deze verkeerde veronderstelling de wereld uit te krijgen. Want ik ben me er meer en meer van bewust hoe belangrijk het is. Ik heb nu zomervakantie en geniet zóveel. En ik voel me fitter dan ooit!

Raar toch, ofniet?

Ik had het zelf in ieder geval niet gedacht. Mezelf nóg fitter te kunnen voelen. Maar al helemáál niet wanneer ik meer pizza, chips en biertjes naar binnen heb gewerkt dan óóit tevoren. Dat klinkt dan ook als de perfecte wereld. En wat blijkt, met een beetje gezond verstand de middenweg vinden kan je nóg veel beter laten voelen.

 

Weekend vs Werkweek

Met dank aan het zelfstandig ondernemen, waar ik heel erg blij mee ben. Ik plan zelf mijn uren in en dat betekent dus na mijn bootcamp op de zaterdagochtend géén werk meer. Vanaf dan wil ik mij alleen voor de volle 100% bezig houden met de mensen om mij heen.

 

Ontspanning vs Inspanning

Buiten werk om géén telefoon, mails, appjes etc. Complete rust en niks doen, afgewisseld met zware workouts en thuis werk momentjes. (Sporten is ook mentale ontspanning, maar voor nu kijken we alleen naar het fysieke gedeelte)

 

Comfort food vs Voedingsstoffen

Van maandag tot vrijdag hartstikke tevreden zijn met havermoutjes, veel fruit, thee en koffie, groentes en vezels. En dan van vrijdag tot zondag genieten van eten en drinken buiten de deur, pizza op bed, alcoholische versnaperingen en gebakken eieren als ontbijt. Klinkt misschien als het weggooien van je gezonde levensstijl, maar wanneer je in die dagen je porties gewoon normaal houdt en lekker in beweging blijft zie ik geen probleem.

 

Hoe ziet die balans er bij jou uit?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 gedachtes over “Balans is Belangrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.