Een dag met fibromyalgie

De ene dag lijk je energie in overschot te hebben en de andere dag weet je niet wáár je die energie vandaan moet halen. Of zelfs van het een op het ander dagdeel.. Dat klinkt waarschijnlijk bekend voor iemand met chronische klachten.

Het moeilijke is dat hier geen oplossing voor te vinden is, anders dan zo veel mogelijk een balans te zoeken. Iets waar je zelf met vallen en opstaan achter moet komen!

 

Om te laten zien dat dit ook bij mij niet altijd even vlekkeloos gaat ben ik weer begonnen met het bijhouden van dagboekjes. Deze geven jezelf ook een goed inzicht! Dat hoeft heus niet met foto’s, maar dat is voor de blog natuurlijk wel leuker ;)

Een simpele agenda volstaat natuurlijk ook prima.

Ik begon deze dag met een kopje koffie in bed. Normaal heb ik daar écht geen tijd voor en is het eten, klaarmaken en naar school of werk, maar op een vrije dag maak ik hier volop gebruik van! Even rustig wakker worden.. (vervolgens heb ik wel langer last van mijn ochtendstijfheid maar dat nemen we voor een keertje voor lief)

Deze dag begin ik met een kleine home workout. Ik heb deze de avond ervoor namelijk overgeslagen.. De honger bleef nog even uit dus ik ga maar meteen beginnen, dan kan dat vandaag er niet meer bij in schieten! Ook heb ik op zaterdagochtend altijd twee bootcamp lessen waarvoor ik mijn energie en krachten moet besparen, dus liever geen workout op de vrijdagavond.

Na het douchen ga ik even bewust uitrusten met een aflevering The Blacklist en een lekker ontbijtje. Het was weer de tijd van de maand waarin ik een ontbijtje met chocola en nootjes verkies boven wat fruit..

Dat rustmomentje heb ik goed ingepland want ik wil niet deze ochtend al mijn energie al opmaken. Later op de dag ga ik namelijk nog koffie drinken met een vriendin en heb ik een afscheidsfeestje in de avond. Sporten, uitrusten en dán pas stofzuigen en opruimen is dus een betere keuze.

Vandaar dat je hier dus op voorhand al over na moet denken! En dat gaat met vallen en opstaan ;)

 

Na de lunch loop ik naar het winkelcentrum toe, dat is ongeveer een kwartier lopen en doe ik wel vaker. Toch kost het me veel moeite vandaag! Gelukkig ben ik op tijd vertrokken en kan ik nog even uitrusten op een bankje. Daarna lekker koffie drinken en ik heb gelukkig weer wat energie.

Zo’n afspraak in de stad is nog steeds best vermoeiend dus ik ben blij dat ik bij mijn ouders kan eten die avond. We kletsen daarna nog even wat en ik ga naar het afscheidsfeestje van een vriendin. Al met al heb ik dus behoorlijk veel gedaan vandaag. Zonder die bewuste rustmomentjes tussendoor was dit echt teveel geweest.

En ook ik vergis me nog wel eens in bepaalde momenten. Zo kan ik de ene dag makkelijk naar het winkelcentrum lopen en daarna meteen doorgaan, en de andere dag eerst even moeten zitten. Dat is dus typisch. Misschien ook wel herkenbaar voor jullie?

 

Nu ben ik benieuwd… wie houden er nog meer dagboekjes bij om hun energie goed te verdelen? Het is echt de nummer 1 tip die ik iedereen met een chronische aandoening kan geven.

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.