‘Ik kan dat niet net zoals jou hoor, altijd gezond leven…’

Een opmerking die ik vaak hoor. Want als (personal) trainer gaan mensen er een beetje vanuit dat je áltijd gezond leeft. Want dan pas ben je écht gezond bezig toch?

Ik drink ook wel eens een Gin Tonic..

Nou, nee. De grootste fout die je kunt maken is altijd alles goed willen doen. Net als bij ‘gezond leven’. 

Mensen in mijn omgeving gaan er soms vanuit dat ik alleen maar rijst, kip en groente eet bij wijze van spreke. Nooit een ijsje, pizza of biertje. Nou, nee. Ook niet dus. Ik blijf dat juist wel doen. Omdat het maar 1x in de week is, in plaats van iedere dag, geniet ik er juist extra van én kan het echt geen kwaad. Want wanneer je dit niet zou doen, denk je dan dat je het altijd vol kan blijven houden? Ik zou dat niet kunnen.

Je kan moeilijk jezelf voor áltijd al het lekkers onthouden. Op een gegeven moment breek je toch. Dus zou het niet beter zijn om gewoon af en toe jezelf wél wat te gunnen, zodat je deze manier van leven wel vol kan blijven houden? En niet het welbekende jojo-effect gaat creëren met diëten – terug aankomen – diëten.

Ben je niet (meer) tevreden met je conditie, uiterlijk, levensstijl? Probeer dan eens rustig, een voor een, wat veranderingen aan te brengen. 80 procent ‘goed’ en 20 procent ‘cheaten’ op de lange termijn gaat je verder brengen dan een korte periode 100 procent ‘goed’. Zelf zou ik dat denk ik niet meer dan een week volhouden.

Zo heb ik dit weekend ook weer heerlijk genoten tijdens een tripje naar Brussel. Op zo’n moment sla ik echt geen biertjes, chocola of pizza af. Lekker genieten, ondertussen véél wandelen en dan ben ik op maandag ook weer hartstikke blij met mijn groentes. Dus ja, het draait echt om balans!

 

Hoe denk jij hierover?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN 

3 gedachtes over “‘Ik kan dat niet net zoals jou hoor, altijd gezond leven…’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.