Wist je dit al?

Met de neus op de feiten gedrukt worden kan heel confronterend zijn, maar het kan je uiteindelijk wel helpen! Feitjes zijn daar een heel goed middel voor. Je hoort ze en denkt ‘wow, daar moet ik misschien wel eens meer op gaan letten’. Precies de werking die ze horen te hebben..

Als ik terugdenk aan de periode waarin ik nog niet goed wist hoe ik om moest gaan met mijn klachten, dan denk ik zeker dat het mij had geholpen als ik meer kennis had over hoe ons lichaam werkt. Daardoor ga je namelijk toch anders tegen dingen aankijken. Bedenk het maar zo; wanneer je (als voedingsadviseur bijvoorbeeld) leert over de invloed van suiker op het lichaam, dan ga je zeker ook even naar je eigen suikerinname kijken!

 

Kennis blijft zó belangrijk. Vandaar dat ik een rijtje heb gemaakt van feitjes. Wist jij dit al?

 

Een week lang in bed liggen zorgt voor ongeveer 12% verlies van spierkracht

In 4-6 dagen verkort bindweefsel al

De kwaliteit van je botten gaat achteruit als ze niet voldoende belasting krijgen

Een nieuwe gewoonte aanleren kost tijd. Iets meer dan je waarschijnlijk zou denken! Maar dat is niet het belangrijkste, het draait namelijk vooral om die eerste dag. (1)

Je door te bewegen je spijsvertering een handje helpt

 

Misschien geven een van deze redenen je wel een zetje om je levensstijl wat te verbeteren. Maar weet je wat de áller belangrijkste reden is? Je verdient het!

Je wenst iemand anders ook altijd het beste toe, dus waarom niet jezelf? Dat is eigenlijk toch niet iets om te mogen vergeten.. en het werk wat je daarvoor moet doen, dat is dus voor een goed doel!

 

Zorg jij goed voor jezelf?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 gedachtes over “Wist je dit al?

  1. Nee, niet zo exact. Ik wist natuurlijk wel dat bewegen heel erg belangrijk is. Voor mij ook, met name om mijn spieren te versterken zodat ze mijn pezen en banden kunnen ontlasten. Helaas loop ik er toch elke keer weer tegen aan dat ik mezelf overbelast, dus het wil nog niet echt bij mij.

    Like

    • Dat is vervelend! De een zal meer moeite hebben met actief zijn en de ander met niet téveel doen.. allebei niet ideaal natuurlijk. Gelukkig blijf je altijd leren, en zal jij ook zeker weten er beter mee om kunnen gaan :)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.