Zelf gezond ijs/ijskoffie maken

Het is volop zomer in Nederland en dat zorgt ervoor dat we massaal zin krijgen in ijsjes en lekkere drankjes om mee af te koelen. Dat hoort er natuurlijk ook echt bij! Het is alleen jammer dat deze ijsjes en drankjes vaak een hele boel suiker bevatten. Iets wat nadelig kan zijn als je goed voor je lichaam wilt zorgen.

Er is niks mis met een keer een ijsje buiten de deur eten, moet kunnen als je het mij vraagt! Maar voor die andere keren kan het je misschien helpen voor een gezonde (zelfgemaakte) variant te kiezen. Zo heb ik thuis in een handomdraai een heerlijk ijsje of ijskoffie voor me staan. En dat kunnen jullie zeker weten ook..

 

Je zou het niet eens recepten kunnen noemen, zo easy is het!

Voor de ijskoffie heb je nodig:

  • een kopje sterke koffie (espresso)
  • scheutje (plantaardige of magere) melk
  • ijsklontjes
  • eventueel een leuk rietje om het wat feestelijker te maken ;)

Ik laat de koffie zelf eerst altijd even afkoelen. Daarna gaan de melk en ijsklontjes erbij. Dit drink ik vervolgens meteen op, zodat de ijsklontjes wel voor verkoeling zorgen maar het niet super waterig maken. (Als alternatief zou je ook plastic ‘ijsklontjes’ kunnen gebruiken). Zo gedaan toch?

Het maken van een gezond ijsje kost iets meer voorbereiding, je hebt namelijk nodig:

  • twee kleine of één grote banaan in stukjes ingevroren
  • een blender
  • eventueel een scheutje (plantaardige) melk

Door de banaan (zonder schil!) al in stukjes gesneden in te vriezen kan de blender het makkelijker zacht maken. Wanneer je de banaan uit de vriezer haalt moet je hem namelijk zo snel mogelijk gaan ‘blenden’. Je krijgt dan een zachte fluffy massa, wat van zichzelf al lekker zoet is! Je moet er even aan denken om een gesneden banaan in te vriezen, maar dan heb je wel in een mum van tijd een gezond ijsje :)

Variëren kan heel makkelijk door bijvoorbeeld cacao, kokos of kaneel toe te voegen. Net waar je van houdt! Zelf heb ik dit ook vaak als post workout meal gebruikt door een schepje eiwitpoeder toe te voegen.

 

Zou jij je eigen ijs of ijskoffie maken?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 gedachtes over “Zelf gezond ijs/ijskoffie maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.