Zo blijf je fit in de zomer!

Het echte zomerse weer van gisteren is helaas alweer verdwenen, maar het gaat nu wel eindelijk de goede kant op! Voor mij was gisteren een ultieme zomerdag. Ik moest jammer genoeg wel gewoon naar school (tot half 5 zelfs) maar daarna… GENIETEN.

Ik gooide mijn schooltas in een hoekje, verruilde mijn veel te warmte zwarte kleding voor iets luchtigs en verplaatste mezelf naar de tuin. Mijn huisgenoten kwamen me niet veel later vergezellen, er werden corona’s op tafel gezet en de barbecue werd tevoorschijn getoverd. Drie uur later ging ik met een volle buik en líchtelijk aangeschoten toch nog een uurtje dansen. Best of both worlds! Een super gezellige avond gehad en toch nog even kunnen sporten.

Vanochtend was de zomerpret al meteen weer over, maar kreeg ik toch even een momentje van bezinning. Hoe moet ik dit in de zomer gaan volhouden?! Hoe kan je zulke gezellige avonden hebben en je aan het eind van de zomer toch nog fit en energiek voelen (en niet tonnetje rond zijn geworden)?

Natúúrlijk is daar ook wel weer wat op te vinden. Balans! Eens kijken hoe we dat komende zomer kunnen gaan combineren.. Ik heb wel wat ideeën :)

Maak er een beweegmoment van

Ga je een middag op het terras zitten met vrienden? Fiets er naartoe. Gaan jullie met z’n alle barbecueën? Ga na het eten lekker een stuk wandelen. Liggen jullie de hele dag op het strand te bakken? Ga ieder uur even het water in om te zwemmen.

Zo combineer je iets leuks meteen met bewegen. Want zeg nou eerlijk.. wie heeft er naast werk/school/sociale verplichtingen/het huishouden etc etc nog tijd over om ook nog een aantal keer in de week te sporten?!

 

Een tussendoortje minder

In de zomer heb je vaak minder behoefte aan zware maaltijden, je hebt minder energie nodig namelijk. We ruilen de stamppot liever in voor een maaltijdsalade, waardoor je vaak (maar niet altijd!) minder calorieën binnen krijgt. Aan de andere kant zijn er in de zomer ook weer veel lekkere verleidingen! Even een ijsje halen, een biertje op het terras, maaltijden buiten de deur, barbecue hier en barbecue daar..

Zo kan je wel degelijk aankomen in de zomer. Om deze lekkere dingen niet te hoeven missen (want eerlijk is eerlijk, dat hoort er wel een beetje bij in de zomer) kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een tussendoortje te laten staan of in te ruilen. Wanneer ik in de winter graag een paar rijstwafels met pindakaas eet alleen al als tussendoortje, volstaat een appeltje nu ook wel..

 

Zelf maken = beter

Wanneer je dan tóch zin hebt in die lekkere milkshake, ijskoffie of ijscoupe, maak het dan zelf! Zo kan je veel bewustere keuzes maken en het ook iets gezonder houden. Ik verkies nu zelfs mijn eigen ijskoffie boven die van Starbucks, omdat ik die nu zelfs te zoet vind. Vaak is dit ook nog veel goedkoper ook, en mits je alles in huis hebt, kost het echt geen extra moeite. Lekker zelf doen dus!

Om jullie op weg te helpen zal ik mijn favoriete receptjes in de komende weken terug laten komen, mocht daar vraag naar zijn :)

 

En ik denk als aller belangrijkste: jezelf niet te druk maken. Je hoeft jezelf écht niet te schamen als je daar op het strand zit met ‘een rolletje’ op je buik. Een fijne zomer hebben, waar je jezelf fit en energiek voelt en leuke dingen kunt doen, dat is toch veel belangrijker…?

 

Vertel eens, hoe ga jij ervoor zorgen dat je deze zomer fit blijft?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 gedachtes over “Zo blijf je fit in de zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.