Waarom ik niet zonder instagram en mijn blog zou kunnen?

Als het moet zou ik natuurlijk best wel zonder deze media kunnen, maar liever niet hoor! Afhankelijk zijn van social media is iets wat je de laatste tijd wel meer hoort. Vooral de afkeer daarvan dan..

En die vind ik helemaal terecht. Wat het échte leven is zoveel belangrijker en dat horen we niet te vergeten. Maar ik vind ook dat het veel góede dingen kan brengen! In ieder geval heeft het mij ook goede dingen gebracht. Om vooral bij de positieve dingen stil te staan wil ik die graag met jullie delen.

Middagpauze met cafeïne en suiker

Zo had ik laatst een dag waarbij opstarten voor geen meter ging en ik geen idee had hoe de dag door te komen. Uiteindelijk maakte ik (achteraf een hele goede) beslissing om een paar uur naar huis te gaan, zodat ik later op de dag mijn praktijklessen nog wel kon volgen. Want die waren immers het belangrijkste.

Wanneer ik op zo’n moment ‘verplicht’ moet rusten ga ik vaak op bed een serie kijken, een spelletje spelen op mijn telefoon óf instagrammen. En het mooie van dit simpele tijdsvermaak is dat je met instagram ook nog wat kunt laten zien.

Ik deelde deze foto van paaseitjes en koffie. Mijn redding van die dag! Een simpele foto, maar het verhaal erachter maakt wel veel duidelijk. De meeste mensen zien niet hoeveel moeite het me kost om simpelweg een dag naar school te gaan. En al helemaal niet op een moment dat het eigenlijk niet gaat..

Uiteindelijk was ik alleen maar blij dat ik na twee uur op bed en flink wat suiker en cafeïne weer goed genoeg was om terug naar school te kunnen. Door dit te delen hoop ik anderen er wat meer bewust van te maken wat de invloed van fibromyalgie op je leven is.

the day after

De meeste chronische aandoeningen zijn aan de buitenkant niet zichtbaar, en dat kan iemand pijnlijk veel onbegrip geven! Iets wat ik altijd heel lastig vond is dat mensen mij bijvoorbeeld wel ergens een avondje zien dansen of leuke dingen zien doen, maar dan verontwaardigd reageren als ik bijv. school niet vol kan houden. Maar je kon wel leuke dingen doen!?

Zoiets valt helaas nooit helemaal te voorkomen denk ik. Maar wat wél een voordeel is, is dat je via social media ook het echte leven kunt laten zien. Niet alleen maar de leuke dingen zoals we dat vaak gewend zijn, maar ook de mindere momenten. Wanneer je als een spook op bed ligt na twee te drukke dagen, of wanneer je niet meer op je benen kunt staan door de pijn aan je knieën en voeten (van de avond dansen daarvoor)

Ik hoop altijd dat ik door het delen van deze momenten wat meer begrip kan creëren. En ik kan toch heel voorzichtig zeggen dat dit ook effect lijkt te hebben! Het komt regelmatig voor dat mensen mijn instagram benoemen. Missie geslaagd.

 

Hoe doen jullie dat, omgaan met onbegrip?

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

8 gedachtes over “Waarom ik niet zonder instagram en mijn blog zou kunnen?

  1. Leuk geschreven en ik ben het helemaal met je eens!
    Deze ziekte is inderdaad heel moeilijk te begrijpen, gelukkig kunnen we het aan de hand van social media een beetje meer in de aandacht brengen! Ik ben blij dat er nog zo’n blogs bestaan :D
    Veel succes gewenst!

    Like

  2. Hi! Heel herkenbaar wat je schrijft! Ik heb mijn uitlaatklep ook gevonden in het bloggen en social media. Hierdoor hoop ik dat er meer bekendheid komt voor chronische aandoeningen, zelf heb ik chronische vermoeidheid. In real life zeg ik nog weleens te snel dat het wel goed met me gaat, maar via mijn blog lukt het me om echt te zeggen wat er allemaal speelt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.