Verantwoord snacken #2 Pindakaas brownies

Het is voor mij nog steeds vakantie, en dat staat in mijn hoofd gelijk aan tijd om te bakken! Iets wat ik normaal nooit doe. Ik heb niet eens een oven thuis, dus ik ga lekker de keuken bij mijn ouders vies maken..

In een ver verleden maakte ik ooit pindakaas brownies en deze zijn nooit meer uit mijn hoofd gegaan, want wat waren die lekker! De combinatie pindakaas met chocola is wat mij betreft sowieso goud waard, en ik kon het daarom niet laten deze nog eens te maken. Alleen wel op een beetje een verantwoorde manier, zo dat je er lekker van kunt genieten zonder je super schuldig te voelen. Er zijn natuurlijk een hoop snacks te vinden die véél meer verantwoord zijn, maar die neem ik wel mee naar school, in de vakantie mag het namelijk ook wel een beetje feest zijn! Of op de verjaardag van onze Willem natuurlijk..

Ik ben alleen dit keer niet zelf aan het experimenteren gegaan, maar heb braaf een recept (van Legally-brunette) gevolgd.

Wat heb je nodig?

4 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels pindakaas
8 eetlepels honing
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 eetlepel lijnzaad
2 eetlepels gekookt water
Kokosolie of bakspray om in te vetten

 

Hoe maak je het?

  • verwarm de oven voor op 175 graden
  • mix 1 eetlepel lijnzaad samen met 2 eetlepels gekookt water in een kommetje. Even doorroeren en dan een minuut of 5 a 10 laten staan
  • smeer ondertussen je bakvorm in
  • mix 2 eetlepels pindakaas, de honing, het zout, cacaopoeder en de bakpoeder samen met het lijnzaad-papje. Het moet een gladde massa worden, dus wanneer het te dik is kan je nog 1 a 2 theelepels water toevoegen
  • giet het mengsel in de bakvorm
  • verwarm de laatste eetlepel pindakaas, in de magnetron of een pannetje op het vuur, totdat deze zacht is
  • verdeel dit over het cacaomengsel in de bakvorm
  • gebruik een satéprikker om een ‘swirl’ in het mengsel te creëren. Let op dat je het niet te veel mengt!
  • bak dit in 25 a 30 minuten in de oven

Oh en zorg dan dat je hem goed af laat koelen! Niet zo ongeduldig zijn als ik, waardoor je hem alleen nog maar in delen uit de bakvorm kunt krijgen ;)

ENJOY!

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Advertenties

3 gedachtes over “Verantwoord snacken #2 Pindakaas brownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s