Tips voor productief werken

Volgens Google ben je productief wanneer je in een bepaalde tijd veel werk verricht. Daarin zie ik twee variabelen die nog wel eens lastig kunnen zijn 1. de tijd en 2. de hoeveelheid werk. Om je balans daarin te vinden (en te houden!) kan niet altijd even makkelijk zijn. Zo had ik daar afgelopen week met tentamenstress ook last van..

Maar goed, ook dat is weer een leermoment geweest! Inmiddels heb ik de eerste twee er met succes op zitten en kan ik weer een beetje ademhalen. Dus wat mij betreft het perfecte moment om wat tips over productief werken op een rijtje te zetten..


Maak een to-do list

Eerst orde scheppen in alle chaos! Maak een duidelijk lijstje voor jezelf met wat je allemaal nog moet doen, en maak daarin ook onderscheid in wat belangrijk en minder belangrijk is. Prioriteiten stellen dus! Zo heb ik al voor een héle tijd het schoonmaken van mijn make up kwasten op mijn to-do list staan, maar dat kan ook wel even wachten tot na de tentamens.. Het klinkt heel logisch, en dit is natuurlijk wel een heel makkelijk voorbeeld, maar als je hier goed naar kijkt zijn er stiekem toch nog heel wat dingen minder belangrijk dan jij in je hoofd hebt. Desnoods schrijf je de uiterste dag erbij voor wanneer het écht af moet.

Doe niet aan multitasken

Het lijkt natuurlijk heel handig om verschillende taken tegelijk te doen, maar erg handig is het niet. Wanneer je je focust op één taak per keer kan je veel beter werk leveren én ben je sneller klaar. Dus maak gebruik van dat to-do lijstje op volgorde en dan kan je zo een-voor-een gaan afstrepen ;)

Rust inplannen

Ga buiten iets aan beweging doen, je nagels lakken, een serie kijken.. doe iets voor jezelf! Dit zijn de dingen die je in tijden van stress vaak als eerste laat gaan, en juist dat zorgt er weer voor dat je nog meer stress gaat ervaren. Door tóch een uurtje te gaan sporten (of in ieder geval even naar buiten te gaan om te bewegen) maak je je hoofd even leeg, verlaag je de stresshormonen en kan je dus juist weer productief aan de slag!

 

En nu ben ik wel benieuwd naar welke dingen jij doet om geen stress te ervaren?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

3 gedachtes over “Tips voor productief werken

  1. Ik maak ook altijd een to do lijstje. Deze werk ik af naar prioriteit. Zo vergeet je niks en heb je rust voor jezelf dat je weet wat je nog moet doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.