Verstop wat groente in je ontbijt; carrot cake havermout

Het schijnt dat slechts 5% van de Nederlandse bevolking de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen krijgt, dat is best schrikbarend toch? Terwijl je eigenlijk zo makkelijk extra groente aan je voeding toe kunt voegen. Zelfs aan je ontbijt! Het vergt misschien een beetje creativiteit, maar het kan.

Zo heb ik laatst een nieuwe variant van mijn havermoutontbijt ontdekt. In plaats van de standaard appel, banaan of kiwi maak ik het nu eens met wortel. Dan heb je al ongeveer 1/3 van je groentes voor die dag binnen! En dan kan je er ook nog iets heel lekkers van maken..

Ik ben niet voor niks fan van carrot cake of pompoentaart! Al wil ik voor mijn ontbijt natuurlijk wel iets wat voedzaam is. Vandaar deze gezonde variant, die bíjna net zo lekker is maar je in ieder geval wel lekker lang verzadigd houdt.

Hoe ik dat doe?

Ik neem dezelfde hoeveelheid sojamelk als normaal en voeg daar net wat minder havermout aan toe. Dit vul ik dan met geraspte wortel aan tot de gewenste dikte. Let op: tijdens het verwarmen wordt het al snel dikker! Opwarmen kan zoals hier in een pan of je kunt het kommetje in de magnetron zetten.

Daarna komt het belangrijkste: de koek en speculaaskruiden! Heer-lijk. Eventueel kun je nog wat rozijnen toevoegen en dan afsluiten met nog wat geraspte wortel on top. 

Als dat niet goed klinkt..

 

 

Eet jij wel voldoende groente?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Advertenties

2 gedachtes over “Verstop wat groente in je ontbijt; carrot cake havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s