Is sporten verslavend?

4-2-2017 Het is zaterdagavond en ik zit als 20 jarige dame alleen thuis. Een Netflix avondje op de bank. Iets waar ik op dit moment niet zo veel problemen mee heb, maar wat misschien toch wel een beetje anders is dan de norm.

Waarom ik dat doe? Ik sport deze week 6 van de 7 dagen. Iets waar ik in eerste instantie nog niet bij stil had gestaan, omdat het allemaal leuke dingen zijn, maar wat ik nu wel begin te voelen. Alleen heb ik morgen als laatste dag nog een danswedstrijd te gaan! En dus doe ik buiten deze sportmomenten om niet zo heel erg veel.

glute bridge

Voor deze (een beetje slecht verdeelde) week is dat niet erg. Ik heb echt heel fijn gesport en het was allemaal leuk om te doen, maar dit kan natuurlijk niet altijd. Er zijn ook nog andere belangrijke dingen. Het heeft me alleen wel aan het denken gezet!

In eerste instantie had ik dus nog niet eens door dat ik zoveel aan het bewegen was deze week. Toen dat besef kwam, snapte ik ineens wél waarom ik verder niet zo heel veel heb gedaan. Toch voelde het nog steeds goed, want ik heb veel gesport. En veel sporten is voor mij een teken van je goed voelen. Dus dat doe je zoveel als je kunt.

Dit komt natuurlijk omdat ik hier heel lang niet toe in staat ben geweest (fysiek en mentaal). In mijn hoofd zit er dus ergens een verbinding tussen sporten en je goed voelen. Wat ook heel logisch is en bij iedereen zo zal zijn, de endorfine als je het even heel wetenschappelijk wil bekijken. Maar tot hoe ver gaat die verbinding? Ook hier zit natuurlijk een grens aan. En misschien heeft deze manier van denken me deze week wel iets te veel van het dagelijks leven gekost. Onbewust.

Ik denk zeker dat je in bepaalde mate verslaafd kunt zijn aan sporten. Net zoals ik dat van suiker bijvoorbeeld ook denk. Afgelopen week is voor mij dus een goede wake up call geweest. Te veel van iets is nooit goed.

 

Denk jij dat je verslaafd kunt zijn aan sporten?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

(Met sporten tel ik lesgeven trouwens ook mee, dus dat is meteen werken ;))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.