Eetdagboek 22-1

Ik weet niet of jullie hetzelfde hebben, maar ik vind het persoonlijk altijd heel interessant om te zien wat anderen eten. Niet om het klakkeloos over te nemen, wél om inspiratie uit op te doen. What I eat in a day is geliefd!

Zo heb ik zelf ook weer een dag bijgehouden wat ik allemaal naar binnen heb geschoven. Om even een beeld te geven. Ik tel geen calorieën maar kijk meer naar voedingswaarde en bedenk wat ik nodig heb (plus waar ik zin in heb) En omdat ik afgelopen zaterdag een heerlijke dikke vette burger als lunch at, daarna nog wat chocoladekoekjes bij de thee kreeg en in de avond een pasta en wijntje voor mijn neus had staan, had ik de dag erna vooral drang naar gezond!

Van zo’n dag als zaterdag geniet ik dan volop, maar de dag erna ben ik net zo blij met een portie groente. Je moet jezelf wel wat blijven gunnen en dat moet ook speciaal blijven ;)

Goed. Een ‘gezonde’ dag dus. Dit is een voorbeeld van hoe een dag eruit kan zien qua maaltijden en tussendoortjes, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit voor jou precies hetzelfde is. Ieder lichaam is anders en zo horen we ook niet allemaal hetzelfde te eten. Kleine disclaimer.

img_20170115_100237

Ik ontbijt met bananenpannenkoekjes. Het is zondag, ik ben bij mijn ouders, ik heb de tijd.. dan is dit standaard wat ik maak. En gezien de spierpijn van de dag ervoor gaan die drie eieren er wel in. Plus een stuk fruit, dat is ook al mooi meegenomen!

img_20170115_130918

Omdat ik pas laat ontbijt (of laat m’n bed uit kom) sla ik een tussendoortje over. Rond het middaguur maak ik een salade van kidneybonen, mais, komkommer, feta en wat restjes rucola. Maar omdat mijn moeder in het weekend graag van die lekkere grote krentenbollen haalt (en ik deze niet kan weigeren) eet ik maar de halve salade.

img_20170115_135357

Lunch part two. Een grote krentenbol met pindakaas. Hmmm.

img_20170115_155155

Zoals je al ziet bevind ik mij zo’n beetje de hele dag op dezelfde plek. Een schoolwerkdag was het! Toch lust ik halverwege de middag wel een tussendoortje. Een kop koffie en een grote peer als snack. Verder heb ik natuurlijk ook al genoeg water en thee gedronken..

img_20170118_181426

Ik kon helaas met geen mogelijkheid een fatsoenlijke foto maken van deze maaltijd. Het ziet er niet charmant uit, maar is wel erg lekker. Zilvervliesrijst met stukjes witvis en kool. Plus heel veel kerrie!

In de avond drink ik nog een kop thee met een blokje pure chocolade. Ik ga alweer vroeg naar bed want het vele schoolwerk heeft me moe gemaakt. Weinig activiteit deze dag, en dus eet ik ook minder dan normaal. Maar wel lekker veel groente en fruit! Om weer even te resetten.

 

Heb jij ook wel eens zulke reset dagen?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Eetdagboek 22-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.