Help! Wat moet ik vanavond eten?

Er is iets wat me opvalt. Heel veel mensen vragen zich hardop af ‘wat moet ik vanavond nou weer eens eten’. Alsof er zo weinig keus is. Ik kan me dit maar moeilijk voorstellen, omdat ik altijd dagen te kort kom, voor alles wat ik wil eten!

Nou kook ik natuurlijk ook maar voor één persoon en dat wil zeggen dat ik vaak twee dagen achter elkaar hetzelfde eet. Toch heb ik altijd keuzes genoeg in mijn hoofd, en ik weet zeker dat jullie dat met een beetje creativiteit óók kunnen hebben..

Benieuwd wat het geheim hierachter is?

img_20170116_143504

In mijn la ligt een heel oud, lelijk schriftje. Maar dat is stiekem mijn heilige bijbel! Alles wat ik heb gegeten, en in de smaak is gevallen, staat hierin. Een soort receptenboek, helemaal naar je eigen smaak.

Al is het zo simpel, dat het eigenlijk geen receptenboek genoemd kan worden. Ik citeer:

vegetarische wraps met verschillende bonen, paprika, tomaat, knoflook en licht pittige kaas

pastasalade met courgette, cherrytomaatjes, gerookte kip en cottage cheese 

kip ketjap met zilvervliesrijst en gewokte broccoli 

spitskool met gehakt, paprika en chapignons (en rijst of aardappels)

rijstsalade met chorizo, aubergine en ui

couscous met kip kerrie en wokgroenten

 

Snap je het idee? Wanneer je het zelf al eens klaar hebt gemaakt hoef je er geen heel recept van te maken. Schrijf de benodigdheden op met eventueel een paar steekwoorden en wanneer je éven geen inspiratie hebt kan je meteen weer vooruit. Om nog meer te variëren vervang je de rijst eens voor noedels of zoete aardappel bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos..

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit ervaren. Of heb jij net als ik ook altijd meer dan genoeg ideeën?

 

Wat eten we vanavond!?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN 

2 gedachtes over “Help! Wat moet ik vanavond eten?

  1. Slim idee! Zou ik ook moeten doen want ik ben 1 van de mensen die nooit weet wat eten. Nouja niks gezond dan, haha. Ik ga hier ook eens mee beginnen. Bedankt voor de tip :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.