Gezond boodschappen doen

Wanneer je gezonder wilt gaan eten komt er vaak veel op je af. Wat kan wel, wat kan niet, waar moet ik op letten, wat moet ik laten staan in de supermarkt? Iets wat heel frustrerend kan zijn, en er vaak ook voor zorgt dat je niet helemaal slaagt in het kopen van gezonde boodschappen.

Maar gelukkig zijn er wel een paar dingen die je kunnen helpen, zodat je wél met gezondere keuzes thuis komt. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat?

Zo als je ziet... het draait allemaal om balans ;)
Zo als je ziet… het draait allemaal om balans ;)

Bedenk van te voren waar je op wilt letten. Suiker, verzadigd vet of smaakversterkers misschien? Dit is handiger met het scannen van etiketten. Wanneer ik een nieuw product pak lees ik altijd wel even het etiket, en dat kan soms bést lang zijn. Zeker wanneer je net begint hiermee kan dit ervoor zorgen dat je wel heel lang bezig bent.. Om dit een beetje te voorkomen kan je beter eerst een beetje toespitsen waar je op wilt letten. Je kunt natuurlijk ook niet zomaar alles vermijden!

Zorg dat je áltijd wat gezonde artikelen in huis hebt. Ik heb bijvoorbeeld altijd eieren, rijstwafels, noten, yoghurt of kwark, en fruit in huis. Zodat wanneer ik honger heb, ik eerder een gezonde keuze maak. En dan ligt er ergens nog een reep hele pure chocolade voor de lekkere honger ;) Deze dingen staan dus standaard op je lijstje!

Bedenk van te voren ook wat je wilt gaan eten, dat scheelt veel stress in de supermarkt. Zoek gezonde recepten op en maak een boodschappenlijstje met de ingrediënten. Zorg dan dat je eenmaal in de supermarkt niet meer naar andere dingen kijkt.

Laat jezelf ook niet verleiden bij de kassa.

Koop producten met zo weinig mogelijk ingrediënten. Kies bijvoorbeeld voor een pak witte koolvis, wat (bijna) alleen maar uit vis bestaat, en geen vis met een korstje.

Verder is het ook zo; des te minder in de supermarkt, des te minder verleiding. Met een boodschappenlijstje voor een hele week hoef je maar één keer de verleiding aan te gaan. Dan mag je ook best wat lekkers meenemen, want dat hoort er ook bij! Uiteindelijk zal het je tijd en geld schelen, en heb je misschien toch wat minder verkeerde artikelen gekocht.

 

Ik ben benieuwd, heb jij zelf ook nog tips?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

3 gedachtes over “Gezond boodschappen doen

  1. Ik maak tegenwoordig altijd een boodschappenlijstje op zondag, zodra ik alle folders heb. Dan kijk ik wat er in de aanbieding is en maak ik een plan voor de hele week. Zo plan ik alle maaltijden van de week. Nog minder verleiding, en ook nog eens op de portemonnee gelet!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.