Voorkom een herfstdip – deel 7

We zijn al bij de laatste week aangekomen! Vonden jullie het ook zo snel gaan? Naar mijn gevoel zijn we nog niet eens zo lang bezig. Maar wat ik wél kan zeggen is dat ik me nog steeds aardig fit voel. Of dat aan deze puntjes ligt weet ik niet, maar ik blijf er in ieder geval wel op letten. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie ervaringen. Dus als je zou willen, deel deze in de comments!

Voor de mensen die later ‘inschakelen’: de afgelopen 7 weken ben ik bezig geweest met het maken van challenges die ervoor zouden kunnen zorgen dat je ook in de herfst en wintermaanden je goed en fit blijft voelen. Dat zijn geen verplichtingen, maar dingen die je doet voor jezelf, omdat jij dat graag wilt. Het is bedoelt als steuntje in de rug, om niet te vergeten dat je ook goed voor jezelf moet zorgen!

img_20161029_100855

Nog even een opsomming van alle voorgaande weken:

1 een momentje voor jezelf

2 kook iedere avond een gezonde maaltijd voor jezelf (en je partner)

3 maak iedere dag even een wandelingetje

4 stel een (of meerdere) kleine doelen op voor de herfst en winter

schrijf iedere dag 5 dingen op waar je dankbaar voor bent

6 doe iedere dag minimaal 30 minuten wat aan beweging

7 ruim je huis, kledingkast, boeken etc op en maak er iemand in je omgeving blij mee.

Klik op de link om het artikel met uitleg te openen. Je kan dus ook nu gerust nog beginnen! Al lees je dit in februari, dat maakt niets uit. Het heeft geen nut om te wachten op een goed moment om te beginnen, je kan het beter vandaag nog doen ;) En dat doe je dus echt voor jezelf! Jij. Degene waar je misschien wel het minst vaak aan denkt, of het minst goed voor doet. Maar wel zeker zo belangrijk is. Jezelf dus.

De komende week nog even aan de bak met het opruimen van je huis, kleding of boekenkast. Dit geeft jezelf meer ruimte en rust, maar je kan er ook anderen blij mee maken! Zo zijn er in Nederland ook genoeg mensen die op of onder bijstandsniveau leven en zo geen geld hebben voor kerstcadeautjes. Met wat jij al die tijd in je huis hebt verzameld kan je makkelijk iemand anders blij maken! En dat hoort ook wel weer een beetje bij deze maand.

Verder kan je natuurlijk de andere challenges ook blijven doorzetten. Het is maar net waar jij je goed bij voelt!

 

Denk jij dat deze dingen je kunnen helpen?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Voorkom een herfstdip – deel 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.