Tussendoortjes met weinig suiker – deel 2

Ik merkte dat het artikel over tussendoortjes met weinig suiker goed werd ontvangen, en er zelfs nog aanvullingen waren. Vandaar nu deel 2! Eerst weer een kleine disclaimer; het wil niet zeggen dat deze producten helemaal geen suiker bevatten, maar in ieder geval geen toegevoegde suiker.

img_20161214_153908

Bananenbrood

Iets zelf bakken is altijd handiger, omdat je precies weet wat erin gaat. Zo kan je een heel verantwoord bananenbrood maken (op basis van rijpe bananen, dadels etc) Het kost je even wat tijd maar daarna kan je ze in plakjes invriezen, zo heb je toch nog een makkelijke snack om mee te nemen. Een voorbeeld vind je hier.

 

Een handje noten

Lekker knapperig én vullend. Noten zijn een goede optie vanwege de vele eiwitten, (onverzadigde) vetten en vitamines en mineralen die ze bevatten! Maar neem niet meer dan één handje, want noten bevatten ook veel energie (kcal).

 

Zonnatura notenreep

Een makkelijk verpakt tussendoortje wat ik in het vorige artikel ben vergeten.. Deze vind ik zó mega lekker, maar koop ik bijna nooit omdat ze (voor mijn studentenbudget) gewoon heel prijzig zijn. Ze bevatten alleen noten, zaden en honing. Wat natuurlijk ook suiker is, maar dan niet geraffineerd. Omdat ik ze niet in huis heb, heb ik er dus ook geen foto van kunnen maken, vandaar dat ik deze foto van fitbeauty heb gebruikt. Als je ze gaat kopen, geniet er van!

zonnatura-repen-gezond-ongezond-2

 

Chocola met 85% cacao

Pure chocola is voor mij een lekkere traktatie bij de thee ’s avonds, maar kan natuurlijk ook prima tussendoor op je werk/opleiding! Kies dan wel voor een zo hoog mogelijk percentage cacao. Des te minder plek blijft er over voor suiker ;)

 

Bifi’s

Hmm, hier kan ik echt naar uitkijken. Ik neem als 4 uurtje wel eens een bifi worstje (25gram) mee. Iets waar je omgeving misschien minder blij mee is, maar dit is wel een fijne hartige snack waar je nog even op door kunt! Jammer genoeg ook voor 1/5 bestaande uit verzadigd vet, iets waar je wel rekening mee moet houden. Maar af en toe moet wel kunnen als je het mij vraagt!

 

Wat neem jij meestal als tussendoortje?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Tussendoortjes met weinig suiker – deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.