Hoe maak je een goede push-up?

Tijdens de bootcamp lessen leg ik veel oefeningen uit, en als er één oefening is waar veel mensen moeite mee hebben, dan is het wel de push-up! Deze is behoorlijk zwaar maar vooral ook moeilijk correct uit te voeren. Er zijn makkelijkere varianten waarmee je kunt beginnen, maar dan nog gaat de uitvoering vaak niet helemaal goed.

Dit is wel heel belangrijk om in de gaten te houden, want hierdoor kan je al makkelijk een blessure of bijvoorbeeld rugklachten oplopen. Dus, hoe maak je een goede push-up?

img_20161201_105000

Het makkelijkste is om tegen de muur te beginnen. Hierbij hoeven je armen het minste gewicht te dragen en kan je dus rustig opbouwen. Wil je hiermee beginnen dan kan je deze video bekijken.

De volgende stap is op de knieën. Je steunt op je knieën en handen en zorgt hierbij dat je buik is aangespannen (navel in). Als het goed is zijn je knieën, heupen en schouders op één diagonale lijn. Vanuit deze positie ga je je ellebogen buigen, tot zover je kunt. De spanning blijf je vasthouden dus je laat jezelf niet vallen op de mat. Heb je het laagste punt bereikt, dan duw je jezelf weer omhoog! Zorg dat je langzaam naar beneden gaat (3 tellen) en probeer dan snel weer omhoog te gaan (1 tel)

img_20161201_104348

img_20161201_104805

Zoals je ziet hoef je niet helemaal met je neus op de mat te gaan. Stop op het moment dat jij je lichaam in één rechte lijn kunt houden. Wanneer je dit punt voorbij gaat, ga een holle rug maken om te compenseren. Dan ben je net iets te ver! Dus volhouden tot het punt waarop je nog nét je buikspieren aangespannen kunt houden.

Wanneer dit goed lukt kan je het op de voeten gaan proberen. Hierbij is je lichaam nog steeds één rechte lijn en zijn je buikspieren aangespannen. Bij het buigen van je ellebogen houd je dit weer vol tot het laagste punt. Dan duw je jezelf weer snel omhoog en blijf je dit herhalen. Het aantal herhalingen kan je langzaam op gaan bouwen, wel moet je opletten dat de uitvoering hierdoor niet ten koste gaat!

img_20161201_105000

SUCCES!

 

Wat vinden jullie, zal ik vaker een artikel maken voor één bepaalde oefening?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

4 gedachtes over “Hoe maak je een goede push-up?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.