Voorkom een herfstdip – deel 4

Mocht je het ontgaan zijn: ik daag iedereen uit om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen de komende maanden. Om zo’n eventuele herfstdip te voorkomen, om juist wat beter in je vel te zitten of om uit je comfortzone te stappen. De reden maakt niet uit, ik wil je graag op weg helpen! In het eerste artikel kun je alles nog eens rustig teruglezen. Voor nu gaan we verder met een nieuwe uitdaging.

img_20161029_100855

Vorige week was dit het maken van een wandelingetje. Het liefst één iedere dag. Dat hoefde niet lang te zijn, als je maar even buiten en in beweging bent geweest. Waarschijnlijk merk je dan ook snel een positieve invloed op je energielevel, humeur of op een andere manier!

Afgelopen week heb ik dit niet bewust gedaan. Maar ik ben wel iedere dag naar buiten geweest en heb een stukje gelopen (naar de bushalte) of gefietst (naar school bijvoorbeeld). Ik weet namelijk van mezelf dat ik me niet goed ga voelen na een hele dag in huis blijven met weinig beweging en geen frisse lucht.

Ik ben benieuwd hoe jij dit ervaart!

En dan nu een nieuwe uitdaging: stel komende week een (of meerdere) kleine doelen op voor de herfst en winter. Probeer hier ook meteen mee aan de slag te gaan! 

Ik wil bijvoorbeeld 20 push up’s in één keer kunnen doen. Nu is 15 keer achter elkaar ongeveer mijn max. Dus verspreid over de hele winter moet 5 erbij zeker wel te doen zijn!

En daarnaast wil ik iets beter voor mezelf zorgen, door bij een hele lange schooldag een les over te slaan. Iets missen is rot, maar op school blijven en je zo ellendig voelen (naderhand nog meer) heeft uiteindelijk ook geen zin. Beter kies ik dan voor mezelf! Aanwezig zijn en niets opnemen is toch niet nuttig.

Zorg wel dat het kleine doelen blijven! Je bent nu zo lekker bezig om relaxed deze winter door te komen, je goed te blijven voelen en goed voor jezelf te zorgen, het heeft dan geen zin om het maximale van jezelf te gaan vragen. Dat werkt alleen maar tegen. En je hoeft ook echt niet altijd zo streng voor jezelf te zijn.

 

Fijne week allemaal!

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

3 gedachtes over “Voorkom een herfstdip – deel 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.