Bulken?

Ik let altijd op wat ik eet. Dat vind ik interessant (vandaar dat ik ook een thuisstudie voedingsadviseur heb gedaan) en zo probeer ik zoveel mogelijk voordeel voor mijn lichaam eruit te halen. Zodat ik zoveel mogelijk energie heb en mij zo fit mogelijk voel! Maar natuurlijk is eten ook iets wat met gezelligheid en jezelf af en toe belonen te maken heeft. Iets wat mij betreft even belangrijk is.

20160407_200612

Diëten doe ik nooit, ik volg nooit bepaalde richtlijnen, maar neem wat ik nodig heb. En de laatste maanden ben ik zo actief aan het sporten geweest, dat ik daardoor ook iets anders ben gaan eten en daar de resultaten van mag zien. Het is al november en mijn energie is lager, maar ik voel mij nog steeds heel fit. Voor mijn doen natuurlijk. Dat is zo fijn!

Bij meer sporten hoort ook meer eten. Je lichaam heeft meer energie nodig én eiwitten om te herstellen. Wanneer je dit goed onder controle hebt zal je zeker progressie gaan zien. Dat heb ik gelukkig ook mogen ervaren. Maar goed, is dat het belangrijkste? Ikzelf hoef er niet heel afgetraind uit te zien en daarom ben ik nu ook wat andere keuzes gaan maken. Nu ben ik even iets minder ‘aan het opletten’.

Deze wintermaanden geniet ik lekker van alle pepernoten, chocomelk, cappuccino’s, etentjes enzovoort. Even weer een reserve opbouwen. Nog steeds voedzame maaltijden (wat extra voedingsstoffen kunnen nu júist geen kwaad) maar net wat meer. En dat lekker aanvullen met dingen die ik anders niet zo snel zou nemen. Dingen die dus ook niet echt goed voor je zijn (mezelf kennende bevatten deze nogal wat suikers..) maar ik mezelf nu gun. Ik vind dat ik dat wel verdien! En weet je wat zo typisch is: op een gegeven moment is het niet eens zo bijzonder lekker meer. Omdat je het niet mag hebben krijg je er meer zin in. Gun je jezelf alles waar je zin in hebt, dan ga je er vanzelf minder naar verlangen.

Dat mijn skinny jeans op dit moment niet past maakt mij niet zo’n zorgen. Spieren opbouwen vraagt om extra energie. Ik ga niet bulken want ik houd er niet van volgens schema’s te moeten eten, maar ik gun mezelf even de tijd om lekker te genieten. De balans tussen gezondheid en uiterlijk ligt voor iedereen ergens anders. En ook per periode verschilt dit weer! Blijf altijd onthouden dat iedereen andere voedingswaardes nodig heeft, dus je jouw eten nooit moet vergelijken met dat van je buurman, maar dat óók jezelf even rust gunnen, genieten en je focus een beetje verleggen moet kunnen.

Dan weet ik ook zeker dat ik over een tijdje geen zin meer hierin heb. Dat ik meer verlang naar mijn magere kwark dan griekse yoghurt. Dus dan stap ik weer lekker over!

Hoe denken jullie hierover?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 gedachtes over “Bulken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.