Hoe haal je het meeste uit je citytrip, mét chronische ziekte?

Bij een citytrip denk ik aan zoveel mogelijk zien in een korte tijd, veel wandelen of tijd in de metro doorbrengen, ronddwalen in winkelstraten en musea’s, nieuwe plekjes, gerechten en mensen leren kennen. Kortom: weinig tijd voor rust. De tijd op je bestemming wil je natuurlijk zo goed mogelijk benutten!

Ik kan me voorstellen dat met chronische vermoeidheid of ziekte dit niet ideaal lijkt. Dat je misschien daardoor wel denkt ‘ik blijf maar thuis’, want het kost allemaal zoveel moeite, wat meer dan anders. Maar het is nog steeds mogelijk! En super leuk om te doen.

img_20161110_150508

Misschien had je het al meegekregen, vorige week was ik met een vriendin in Istanbul. Van maandag tot vrijdag hadden we de tijd om zoveel mogelijk van de stad te zien. Voor ons was het allebei de eerste keer in Turkije, dus we wilden ook zoveel mogelijk van de cultuur meemaken! Benieuwd hoe me dat is gelukt? Ik geef een paar tips. 

Kies voor een hotel midden in de stad. Wanneer je echt midden in het centrum zit scheelt het je toch weer iedere keer een paar honderd meter lopen naar een bepaalde bezienswaardigheid. Op een hele dag is dit toch best een stuk. Let dan ook meteen op eventuele metro of tramlijnen. Zit je daar ook weer dichtbij, dan kan je op een fijne manier jezelf nog wat meer meters besparen!

Gebruik Tripadvisor of tips via een andere site/persoon. Dus weet waar je naar toe wilt! Wat is écht de moeite waard? Natuurlijk is het ook leuk om zelf rond te gaan lopen en leuke plekken te ontdekken, maar dit scheelt je wel veel tijd en energie. Een schema maken is zelfs helemaal ideaal. Zo kan je rekening houden met activiteiten waarbij je veel moet staan en lopen, en dit afwisselen met een activiteit in de middag waarbij je even bij kunt komen.

img_20161109_170201

Eten en drinken moet je toch, dus gebruik deze momenten ook als rustmoment! Zoek een fijn tentje op waar het niet al te druk is en waar je goed kunt zitten..

Zoals ik al aangaf: een metro of tram is ideaal. Deze heb je eigenlijk altijd wel in de grote steden en kosten niet zoveel geld. Grote afstanden lopen is namelijk zonde van je energie.. Kijk dus zoveel mogelijk of je gebruik kunt maken van andere vervoersmiddelen. Wat op zich ook al een hele leuke ervaring kan zijn! Met een leuke taxichauffeur kan je meteen een praatje maken over de stad, met een ov-fiets kan je prima de kleine straatjes van de stad verkennen, een boot of ferry geeft je meteen een goed uitzicht of misschien is er zelfs een kabelbaan waar je even kunt zitten.

img_20161110_171623

 

Houd jij ook zo van reizen?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

 

2 gedachtes over “Hoe haal je het meeste uit je citytrip, mét chronische ziekte?

  1. Je hebt goede tips gegeven. Wij zijn in oktober vier dagen naar Berlijn geweest met een reisgezelschap. Een goede bus waar je behoorlijk goed kon zitten. Een schitterend hotel waar je heerlijk kon vertoeven en als je daar kwam na een dag Berlijn bezoek, genieten in de grote hal waar je lekker kon uitrusten, kopje koffie of biertje erbij. Ook tussen de middag diverse malen goed gerust in een restaurantje en verder genieten van het mooie Berlijn. Wat hebben we genoten. Maar alhoewel…toch nog vermoeiend. Maar het was meer dan de moeite waard.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.