Hoe overleef je de eerste dagen terug op school/werk?

Dit klinkt heel verschrikkelijk, maar ik denk dat bijna iedereen wel even moeite heeft met het ‘normale leven’ na een vakantie. Toch net even wat minder relaxed.. Hoe leuk hetgeen ook mag zijn.

De eerste dagen kunnen dan soms als overleven aanvoelen, maar ook dat gaat weer voorbij. Zelf ken ik het gevoel ook maar al te goed (terwijl ik toch echt uit keek naar het normale schoolleventje) en ik heb daarom mijn tips op een rijtje gezet. Voor jullie! En dan kunnen dat hopelijk weer aanvullen.

IMG_20160906_144811

Ga meteen back to normal! Je zal zo snel mogelijk je oude ritme vinden door er meteen naar over te schakelen. Dat klinkt heel logisch, maar vaak hebben we toch de neiging om ‘lekker rustig te beginnen’. Dit heeft geen zin. Gewoon er meteen voor gaan, dan ben je het snelste er doorheen!

Een beetje lief zijn mag natuurlijk wel. Zit de eerste week erop? Beloon jezelf dan ook. Dit kan een lekkere fles wijn zijn of simpelweg een mooi notitieboekje. Er mag best iets leuks tegenover staan :)

Wat zijn de voordelen? Ook in deze situatie zijn ze er ongetwijfeld. Denk aan je salaris of het werk wat je hierna kunt gaan doen, je vaste sportritme (hallo lekker & fit gevoel!) of wekelijkse lunch met collega’s. Koester deze fijne dingen..

En plan meteen ook leuke afspraken. Misschien al voor de volgende vakantie, of gewoon in het weekend. Dan weet je waar je het voor doet!

Welke tips zou jij iemand meegeven?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

2 gedachtes over “Hoe overleef je de eerste dagen terug op school/werk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.