Vakantietijd: gun jezelf dit

Iedereen heeft het druk. Een dag is zo voorbij, een week ook, en voor je het weet ben je alleen maar afspraken met anderen na aan het leven en zijn de momentjes voor jezelf bijna verdwenen. Dit zijn vaak de eerste dingen die mensen weglaten in een drukke periode, terwijl ze dan júist zo belangrijk zijn. Het is eigenlijk een soort investering in jezelf. Want zorg je goed voor jezelf, dan kan je ook meer aan!

Ben jij iemand die deze momentjes nog wel eens kan vergeten? Plan ze dan gewoon echt in je agenda in. Het hoeft je niet veel tijd te kosten maar je moet ze niet vergeten. Ben een beetje lief voor jezelf.

IMG_20160705_170938

Een soort cadeautje voor je lichaam en geest (bah, dat klinkt zo zweverig. Maar ik denk dat iedereen het wel kan beamen dat wanneer je druk en gestrest bent, dit ook invloed heeft op je humeur) Voor mij zijn dit vaak dingen als:

  • je nagels een mooi kleurtje geven (of een hele manicure)
  • een yoga sessie
  • ’s avonds op de bank met een goed boek of je favoriete serie
  • een rondje dansen door de kamer

Nou zul je misschien denken, wat voor idioot gaat nu alleen door de kamer dansen. Ik. En ik zou het iedereen aanraden. Je bent toch nog een beetje fysiek bezig, je hangt in ieder geval niet op de bank, en kan toch lekker ontspannen. Op het begin is het misschien meer ongemakkelijk dan ontspannen maar zolang je de gordijnen dicht hebt is er niemand om je voor te schamen ;) Zet een lekker (fout) muziekje op en laat jezelf gaan!

 

En al met al.. zoveel tijd kost het niet. Je bent er echt geen uren mee kwijt, je moet er alleen wel even tijd voor máken. Uiteindelijk krijg je daar ook weer meer voor terug!

Doe jij dit wel eens voor jezelf?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Vakantietijd: gun jezelf dit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.