Thuis sporten – dit raad ik aan

Ik ben van mening dat je niet per se naar een fitness school hoeft om te kunnen trainen. Het kan voor sommige dingen wel heel erg handig zijn, maar de meeste mensen kunnen ook prima thuis aan de slag. Om terug te gaan naar een maatje minder, om meer conditie op te bouwen of om gewoon lekker in beweging te blijven. Je kan dit thuis ook doen!

Wat mij betreft zijn er wel een paar dingen die fijn zijn om hierbij te gebruiken.. essentieel voor een goede home-workout:

Pictures2

 

  • wat ik het aller belangrijkste vind is ruimte. Op mijn kamer van 12 vierkantenmeter sporten vergt wel wat aanpassingen en is niet heel fijn. Het kan, maar zorg in ieder geval dat je jezelf niet stoot!
  • fatsoenlijke kleren. Je hoeft er niet in te investeren, het hoeft namelijk niet mooi te zijn, maar het moet wel goed zitten. Geen alledaagse spijkerbroek dus. Een oude legging of pyjamabroek kan wel gerust ;)
  • een matje. Ik heb maanden met een dun kussen voor op de grond thuis gesport maar ideaal is anders. Een yogamat blijft goed liggen en geeft toch wat meer gemak!
  • in gewichten zou ik niet metéén investeren, je kan namelijk ook eerst prima trainen zonder gewicht en later met bijvoorbeeld flesjes water of pakken suiker. Uiteindelijk is een dumbell of weerstandsband wel makkelijker..
  • ook handig: youtube! Dé bron voor oefeningen, of complete workouts zelfs, waar vaak ook nog redelijk wat uitleg bij gegeven wordt. Het nadeel van thuis sporten is dat er niemand is om je te controleren op je houding en blessures zo te voorkomen. Probeer hier zelf dus heel bewust van te zijn en goed op te zoeken hoe je een bepaalde oefening correct uitvoert!

 

Verder zou ik zeggen; weet wat je wil trainen (zie onderstaande blogs voor meer informatie) en heb er ook plezier in!

Beginnen met sporten

Beginnen met sporten terwijl je fibromyalgie hebt

Hoe maak je een trainingsschema voor jezelf?

Hoe pas je je trainingsschema aan?

 

 

Succes & enjoy :)

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Thuis sporten – dit raad ik aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.