Deze boeken zou ik je aanraden

Ik lees niet zoveel, maar vind het wel heerlijk om te doen. Er is een periode geweest dat ik iedere avond in bed wel even las, wat mijn slaapproblemen toen ook een heel eind heeft verholpen, en stiekem snak ik daar best wel weer naar. Boeken kunnen je helpen te ontspannen, maar je kan er tegelijkertijd ook wat van opsteken!

Soms is het heerlijk om een slappe roman te lezen waar je niet zoveel bij na hoeft te denken, en op andere momenten lees ik weer graag iets over voeding, sport of wat anders dat me interesseert. En dan zijn er natuurlijk ook nog kookboeken. Niet echt leuk om te ‘lezen’, maar wat mij betreft wel heel erg leuk om te hebben!

20160407_200411

Op het gebied van voeding, chronisch ziek zijn en ook koken, zijn er drie boeken die ik je zou aanraden. Benieuwd welke boeken dat zijn?

20160619_122008 20160619_122022

Fibromyalgie de puntjes op de i

Kort nadat ik de diagnose fibromyalgie kreeg, zo’n 6 jaar geleden, bestelden mijn ouders dit boek. Zij hebben dit toen gelezen om zich wat meer in mij te kunnen verplaatsen en ik heb het later zelf ook gelezen. Er ging een wereld voor me open. Na járen van ziekenhuis in en ziekenhuis uit las ik nu eindelijk dat al die rare dingen die ik voelde, helemaal niet raar waren. Het hoorde allemaal bij het beeld van fibromyalgie. Alles klopte ineens. Voor mij vielen alle puzzelstukjes ineens op zijn plaats..

Ik zou dit dus ook aan íedereen die net deze diagnose gekregen heeft aanraden. Het maakt zoveel duidelijk. Later zul je er misschien ook wat verdrietig door worden, want ja, er is niks dat fibromyalgie kan laten verdwijnen. Maar deze fase ga je helaas altijd krijgen na het horen van deze diagnose. Hier kan ik nog hele pagina’s over vol schrijven, dat komt later nog ;)

De voedselzandloper

Ik heb dit boek gelezen voordat ik aan mijn thuisstudie voedingsadviseur begon. Voor mij was dat een hele fijne voorbereiding! Dit is echt een boek wat je leest ter informatie. Heel fijn en duidelijk beschreven, en ook zonder vooropleiding te volgen. Een dikke vette aanrader als je 1. wat meer over gezonde voeding wilt leren 2. zelf gezonder wilt gaan eten. Er staan voorbeelden en recepten in die je kunnen helpen met het omgooien van je leefstijl, maar deze kan je ook lekker links laten liggen als het je puur om de kennis gaat.

 

Powerfood 1 & 2

Deze kookboeken van Rens Kroes, het zusje van Doutzen, komen je misschien al bekend voor. Deze boeken zijn zó populair en heel instagram staat al vol met powerfoodies, toch vind ik dit een van de fijnste kookboeken. Waarom? Ik gebruik alleen een kookboek als ik zin heb om wat nieuws/speciaals op tafel te zetten, of wat lekkers te bakken. Het hoeft dus geen simpel receptje te zijn, want anders maak ik dat gewoon zonder ‘hulp’. Dat de recepten iets meer tijd kosten en wat apartere ingrediënten bevatten maakt mij dus niet uit. Ik vind dat juist leuk! En wat helemaal een fijne bijkomstigheid is, is dat de recepten ook nog eens gezond zijn.

 

Lees jij graag? En welke boeken zou jij dan aanraden?

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Deze boeken zou ik je aanraden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.