Deze gezonde dingen heb ik altijd in huis

Ik geef niet zo heel erg veel geld uit aan eten, 20 euro per week ongeveer, maar wil wel nog steeds gezond eten. En wat mij betreft is dat ook zeker mogelijk! Gedurende het jaar dat ik nu op mezelf woon ben ik daar steeds handiger in geworden. Het vergt misschien wat creativiteit maar dan kan je nog steeds heel gezond eten, on a budget.

20160608_102807

 

Om je een klein voorbeeld te geven heb ik de artikelen die ik standaard in huis heb even op een rijtje gezet

 • volkoren krackers en rijstwafels
 • kipfilet of kaas
 • magere kwark of yoghurt
 • pure chocolade (deze van de Aldi bevat 5 kleine reepjes, super handig!)
 • olijven of zongedroogde tomaten, voor in een salade
 • komkommer en snacktomaatjes
 • zoete aardappel en/of volkorenpasta
 • studentenhaver
 • eieren
 • havermout
 • volkorenrijst
 • sojamelk, hier ben ik wel heel kieskeurig in; het mag alleen de ongezoete sojamelk van Alpro zijn, de rest komt er niet in ;)
 • bananen, dit natuurlijk wel gecombineerd met ander fruit
 • koffie en thee
 • kaneel, kerrie, oregano en knoflook

 

Er is genoeg keus in gezonde producten die niet meteen heel erg duur zijn, en wanneer je de frisdranken, snoepjes en chips laat staan zal je echt niet meer kwijt zijn. Het ligt natuurlijk ook een beetje aan wáár je je inkopen doet (ik ga meestal naar de Albert Heijn en Aldi), hoe vaak (het liefst 1 á 2 keer per week) en wannéér. Lang leve de hamsterweken ;)

Ik ben van plan om binnenkort al mijn boodschappen van één week eens op een rijtje te zetten, met maaltijden etc erbij. Vinden jullie dat interessant?

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.