Het was zo fijn om 19 te zijn

Ik mag morgen alweer mijn 20e verjaardag vieren! Sinds de 18 vind ik het wel echt heel erg snel gaan, maar ik heb ook zoveel leuke dingen mogen doen ondertussen. Dit was ook weer een bijzonder levensjaar.. Veel veranderingen, nieuwe dingen, mooie momenten en speciale herinneringen. Ik zette de 19 meest bijzondere op een rijtje!

20150804_180517

De grootste verandering is mijn woonplaats. Ik ging op mezelf wonen in Eindhoven! Echt alles hieraan is me goed bevallen, het is zo fijn om mijn eigen plekje te hebben. En ik ben in tien minuutjes op school, dat is het aller belangrijkst.

Want ik ben dit jaar begonnen aan een HBO voltijd studie, na heel veel twijfelen. En man, wat ben ik blij dat ik het ben gaan proberen! De studie tot fysiotherapeut past echt zo goed bij me. Dit was echt de beste keuze! Met het verhuizen op nummer twee dan..

IMG-20160126-WA0022

Iets eerder dan verwacht liet ik mijn tweede tattoo zetten. Bladeren van de bananenboom, die mij herinneren aan het mooie groene Uganda!

Ik boekte voor het eerst alleen een reis! Komende zomer ga ik terug naar Uganda, en dit keer zonder een organisatie met andere vrijwilligers. Voor mijn opleiding ga ik een paar weken stage lopen op de fysiotherapie afdeling in een ziekenhuis en verder ga ik lekker rondreizen en plekken en mensen van de vorige periode weer bezoeken. Kan niet wachten ;)

Wedstrijden dansen doe ik al zo’n 6/7 jaar, maar nog nooit deed ik solo mee. En omdat ik niet weet hoe lang ik nog op deze wedstrijden te vinden ben werd het hoog tijd dat ook eens uit te proberen! Ik ben blij dat ik die stap durfde te maken want wat was dat ineens éng.

IMG-20150819-WA0095

Ik maakte met een paar vriendinnen een roadtrip door Europa vorige zomer. En daarbij gingen we ook nog een paar dagen feesten op Sziget festival. De perfecte combinatie, reizen met een leuk feestje erbij. Ik had me geen betere reis kunnen wensen.

Voor het eerst in mijn leven ging ik skiën. Niet op een echte piste maar gewoon binnen in een hal maar dat mocht de pret niet drukken. Super leuk om eens te proberen, maar helaas wel veel te zwaar voor mij om vaker/langer te kunnen doen.

Na drie super leerzame jaren maakte ik de keuze om te stoppen met klassiek ballet. Puur om mezelf meer rust te geven tijdens een schoolweek. Het op en neer reizen en verplicht een avond weg zijn werd me iets te veel. Gelukkig deed die beslissing me goed.

IMG_7483.CR2

Met mijn wedstrijdteam heb ik afgelopen maand onze laatste wedstrijd gedanst. Dat is eigenlijk geen leuk iets, maar nu zijn er wel plannen voor een heel nieuw ‘concept’ voor volgend seizoen! En dat vind ik stiekem ook wel leuk, weer een keer wat anders..

Om voltijd te kunnen studeren heb ik ook mijn baantje op moeten geven. Iets wat ik ook jammer vond, maar er wel voor over had. Nu geniet ik zo van uitslapen op zaterdag en dan lekker rustig alles bij kunnen werken.

Maar dat brengt me ook op het volgende puntje; want door te beginnen met een studie, te stoppen met werken én op mezelf te gaan wonen is er heel wat veranderd in mijn financiële situatie. Om het nog zacht uit te drukken.. Ik heb nu een lening en heb alle extra’s even weggelaten om komende zomer nog weg te kunnen. Het is heel vervelend om steeds op iedere euro te moeten letten maar aan de andere kant heb ik mij nog nooit zo gelukkig gevoeld met de spullen die ik heb! Iedere week weet ik toch weer super lekker te eten en nog wat leuke dingen te doen, dus ik ben best trots dat ik dat toch voor elkaar heb weten te krijgen.

IMG-20160101-WA002

Ik vierde het nieuwe jaar met een paar vriendinnen in Arnhem. Gedanst tot in de late, late uurtjes. Wat een avond.

Mijn huisgenoten ben ik steeds meer gaan waarderen en ik ben ook erachter gekomen wie echte vrienden zijn. De meer oppervlakkige vriendschappen zijn een beetje weggevaagd, maar daarentegen is de rest juist beter geworden! Lieve mensen waarbij ik altijd terecht kan.

Samen met een ander iemand uit mijn team maakte ik kennis met dancehall en afrodance. Beide één keer gedaan en verkocht. Dit is zo leuk! Echt heel fijn dansen. Dus een puntje voor komend jaar; dit moet ik vaker gaan doen.

Iets wat ik bíjna nog zou vergeten. Ik behaalde mijn diploma tot voedingsadviseur! Aan het einde van mijn vrijwilligerswerk periode begon ik met deze thuisstudie en in de zomer mocht ik daarvoor mijn diploma ontvangen. Precies op tijd, voor de volgende opleiding. Ik heb er heel veel van geleerd wat ik nu nog steeds toe pas, maar verder heb ik er niets mee gedaan. Daardoor gaat het natuurlijk ook wel hard achteruit, dat is jammer. Ik denk er nu over om (wanneer het volgend schooljaar gaat lukken om weer erbij te werken) misschien toch te kijken of ik alvast iets kan met dit diploma..

persfoto-kensington-fotograaf-bart-heemskerk1

Ik bezocht het concert van Kensington, een avond die aan de ene kant heel leuk was, maar aan de andere kant ook niet zo. Dit blijf ik goed herinneren omdat het toch wel veel met me deed. Ik had al lang geen dingen meer op moeten geven omdat ik me er niet goed genoeg voor voelde, dus dat hakte er wel even in. Maar ik kijk er nog steeds met een positief gevoel op terug hoor, ik was er tenminste wel!

 

..

..

Wat een mooie dingen, en ja daar heb ik ook heel wat voor op moeten geven. Maar op dit moment ben ik daar nog steeds heel erg blij mee! Hopelijk kan ik het komende jaar zo doorgaan :)

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Een gedachte over “Het was zo fijn om 19 te zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.