Rusten is niet hetzelfde als niks doen

Wanneer je ergens pijn hebt hoor je vaak ‘doe het even rustig aan’. In sommige gevallen moet je dat ook echt doen om te kunnen herstellen, maar er zijn ook situaties waarin het juist beter is om in beweging te blijven. En dan is er ook nog het verschil tussen rusten en niets doen!

a625d6a3175cdc0d01ef982824aceca8

 

Want wanneer je advies krijgt om te rusten, wil dat niet zeggen dat je helemaal níets moet doen. Met rusten is het de bedoeling dat je hetgeen wat de klacht veroorzaakt zoveel mogelijk probeert te vermijden. Dat kan bijvoorbeeld een bepaalde sport zijn of een beweging tijdens een sport. Maar daarnaast kun je nog prima functioneren!

Het is daarom niet de bedoeling om de hele dag op de bank te blijven zitten. Want wanneer je dat gaat doen zorg je er eigenlijk voor dat de rest van je lichaam zwakker wordt. Even heel grof gezegd. En tegenover één blessure oid is het dat natuurlijk niet waard.

Wist je dat je lichaam wel 10% in kracht kan verliezen door een hele dag in bed te blijven? Dat wil je natuurlijk niet als het niet echt nodig is..

 

TWITTER INSTAGRAM BLOGLOVIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.